Yazılım için Matebook D16 nasıldır?

Ev ofis kullanıcıları için uygun bence. Yazılım için aman aman bir laptop da gerekmiyor zaten, tabii yaptığın işe göre değişebilir.

Bu fiyata alabileceğin en iyi ofis bilgisayarı M1 macbook olur sanırım. Dışarıda kod falan yazacaksan sürekli fişe bağlı kalmak istemiyorsan biçilmiş kaftan. Seni yıllarca götürür , windowstan katbekat stabil bir işletim sistemine sahip. Macbook istemiyorsan da tavsiyem Asus Vivobook serisi gibi serilere bakman, ben olsam Huawei markasının yanından geçmezdim. Çin markalarının SAR değeri vs. önemsediğini hiç düşünmüyorum sadece seri üretim yapıp geçiyorlar.

MacBook alacaksanız dahi 8 GB RAM yetersiz. En uygun 16/256 M1 Air ise 30 bin TL’nin üstünde. D16 yerine Zenbook 14’ü öneririm. Her anlamda daha iyi bir cihaz. AMD ve Intel seçenekleri bulunuyor. AMD’nin daha uzun pil ömrü vermesine karşılık Intel cihazda TB4 var.

Asus Zenbook 14 OLED UM3402YA-KM062W AMD Ryzen 5 5625U 16GB 512GB SSD Windows 11 Home 14" Taşınabilir Bilgisayar

Asus Zenbook 14 OLED UX3402ZA-KM501W Intel Core i5 1240P 16GB 512GB SSD Windows 11 Home 14" Taşınabilir Bilgisayar

MacBook alacaksanız dahi 8 GB RAM yetersiz. En uygun 16/256 M1 Air ise 30 bin TL'nin üstünde. D16 yerine zenbook 14'ü öneririm. Her anlamda daha iyi bir cihaz. AMD ve Intel seçenekleri bulunuyor. AMD'nin daha uzun pil ömrü vermesine karşılık Intel cihazda TB4 var.

ASUS zenbook 14 OLED UM3402YA-km062W AMD Ryzen 5 5625U 16 GB 512 GB SSD Windows 11 Home 14" taşınabilir bilgisayar

ASUS zenbook 14 OLED UX3402ZA-km501W Intel Core i5 1240p 16 GB 512 GB SSD Windows 11 Home 14" taşınabilir bilgisayar

Teşekkürler, 8 GB RAM+m1çip ile birlikte olunca 16 GB yokluğunu çok aratmıyor diyorlar performans olarak ama bilemiyorum tabii duyduğum bu. Zenbook için pil ömrüne 18 saat demiş ASUS ama bazı yorumlarda 6 saati anca gördüm diyen var birkaç tane, kullanıma bağlı sanırım. Gerçekten pil ömrü ASUS'un dediği gibi ise daha mantıklı zenbook o zaman. Zenbook güzelmiş teşekkürler 🙏🏻

@koala123 Yakın arkadaşım M1 ve 8 GB belleği bulunan bir Macbook Pro ile Web geliştirme işlerinde takılıyor. RAM kesinlikle yetersiz kalıyor. SWAP olsa dahi performans çok düşüyor. Ben 8 GB RAM’li Intel Macbook ile aşırı sıkıntı yaşadım yazılım geliştirmede. 16/256 M1 Air aldım ve çok mutluyum. Bütçeniz yoksa Zenbook’u alın. D16’dan daha iyi pil süresi verecektir. Bütçeniz varsa kesinlikle M1 Air 16/256 tavsiyem.

@koala123 yakın arkadaşım M1 ve 8 GB belleği bulunan bir MacBook Pro ile web geliştirme işlerinde takılıyor. RAM kesinlikle yetersiz kalıyor. Swap olsa dahi performans çok düşüyor. Ben 8 GB RAM'li Intel MacBook ile aşırı sıkıntı yaşadım yazılım geliştirmede. 16/256 M1 Air aldım ve çok mutluyum. Bütçeniz yoksa Zenbook'u alın. D16'dan daha iyi pil süresi verecektir. Bütçeniz varsa kesinlikle M1 Air 16/256 tavsiyem.

Tamamdır çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için büyük ihtimalle zenbook alacağım.

@koala123 Yakın arkadaşım M1 ve 8 GB belleği bulunan bir MacBook Pro ile Web geliştirme işlerinde takılıyor. RAM kesinlikle yetersiz kalıyor. SWAP olsa dahi performans çok düşüyor. Ben 8 GB RAM'li Intel MacBook ile aşırı sıkıntı yaşadım yazılım geliştirmede. 16/256 M1 Air aldım ve çok mutluyum. Bütçeniz yoksa Zenbook'u alın. D16'dan daha iyi pil süresi verecektir. Bütçeniz varsa kesinlikle M1 Air 16/256 tavsiyem.

Bu arada sizce ikinci el temiz MacBook alınır mı?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı