Yazılım için monitör önerisi

Lawrence Barnes

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar halam yazılım ile uğraşıyor. Laptop kullanıyor laptopun ekran yenileme hızı 60Hz. Ekstra olarak harici bir monitör alıp çift monitör şeklinde çalışmak istiyor. Sorum şu, diyelim ki harici monitörü 144 Hz olarak alsa o monitör o görüntüyü verir mi? Yoksa laptopun ekran yenileme hızı kadar olan 60 Hz bir monitör mü alması gerekiyor? Ve monitör önerileriniz nelerdir?

Laptopu monitöre HDMI ile bağlayarak 144Hz görüntü alabilirsiniz.

Peki hocam sizce 144 Hz uygun olur mu? Yani kaliteli de bir şey olsun istiyor halam ben de 144 Hz taraftarıyım. Bir de video film vb izlerken Hz farkı hissediliyor değil mi yani yüksek Hertz'de görüntü kalitesi daha iyi oluyor yanlış bilmiyorum değil mi 😅

Hocam Hz görüntü kalitesi değil de görüntü akıcılığı diyebiliriz filmlerde hiç bir şey değişmez çünkü filmler belirli bir fps ile çekiliyor. Ama masaüstünde dolaşırken oyun oynarken vb. o an işlenen görüntülerde gözle görülebilecek büyük bir fark var hatta masaüstünde bile 144hz'e alışırsanız 60hz kasıyor gibi gelecektir.

Hz kavramını daha iyi anlamanız için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam Hz görüntü kalitesi değil de görüntü akıcılığı diyebiliriz filmlerde hiçbir şey değişmez çünkü filmler belirli bir FPS ile çekiliyor. Ama masaüstünde dolaşırken oyun oynarken vb. o an işlenen görüntülerde gözle görülebilecek büyük bir fark var hatta masaüstünde bile 144Hz'e alışırsanız 60Hz kasıyor gibi gelecektir.

Hz kavramını daha iyi anlamanız için:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hertz farkını oyunlar için biliyorum hocam video için sağ olun, bilmediğim sadece acaba oyun dışında film izlerken falan da hissedilip hissedilmediği idi. Halam sadece yazılım için kullanacak monitörü bir de video film falan izlerse izler herhalde. İyi bir şey olsun istiyor ama alacağı monitör. Ama şu da var şimdi örnek veriyorum biraz araştırırken gördük MSI'ın 75 Hz monitörü sırf pivot özellikli diye sanırım (ekran dönebiliyor) 4.400 lira falanken yine MSI'ın 144 Hz pivot olmayan monitörü de aynı fiyat. Açıkçası aynı paraya 144 Hz almak daha mantıklı geliyor bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı