Yazılım için notebook mu Gaming laptop mu MacBook mu?

theeeowis

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayar programcılığı okuyorum yazılım için kullanacağım laptop bakıyorum fakat çok kararsız kaldım. Öncelikle şunu söyleyeyim ben çok sık oyun oynayan biri değilim günde Max yarım saat - 1 saat, ara sıra oynarım. Şu 3 model arasında kaldım:

Lenovo Ideapad Gaming 3 - Ryzen 7 5800H, 3050 Ti, 16RAM 512SSD'li modeli.
Huawei Matebook D16 - i7 12700H, 16RAM 512SSD'li modeli.
MacBook Air - m1, 16RAM'li modeli.

Bütçe maksimum 24bin (3 bilgisayarda birbirine çok yakın fiyatlarda)

Bu modeller arasında kalma sebebim şu; ben ilk önce Lenovo almayı düşünüyordum (özellikleri yakın fiyatlı notebook modellerine göre daha iyi olduğu için) fakat çok oyun oynamayacağım için oyun odaklı bilgisayar almaktan vazgeçtim. Ekran kartı yerine işlemcisi yüksek olsun diye düşündüm yanlış mı düşündüm bilmiyorum. Daha sonra Matebook almaya karar verdim fakat orada da karşıma aynı fiyatta olan MacBook'lar çıktı. MacBook'larda da ara sıra oyun oynayabilir miyim ne oynayabilirim bilemediğime kararsız kaldım hangi modeli almalıyım?

Not: Bu fiyata özellikleri daha iyi Gaming laptop veya notebook olabilir. Benim asıl merak ettiğim Gaming mi notebook mu MacBook mu almalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi önemli olan oynadığınız oyunun süresi niteliği, bu çok önemli. Günde yarım saat mayın tarlası mı oynuyorsunuz yoksa AAA oyun mu? Eğer Oyun da oynarım ama farketmez derseniz ekran kartı yerine işlemci, hafıza ve depolamaya daha dikkat etmelisiniz. Burada da oklar bizi MacBook a götürüyor. Neden derseniz oyun oynama öncelik değil. Uzun ömürlülük, işlemci gücü, ram yeterli.

Şahsi düşüncem Gamin Laptoptan yana. Ara ara arkadaşların çeşitli oyunlara çağırdığında eğer Mac desteği yoksa oynayamayacaksın. Geforce Now'ın kütüphanesinde de olmuyor her oyun. Ancak Mac'in piline de hiç bir Windows laptop yetişemez. Linux kullanmak pil süresinde + yönde etki yaratabilir eğer Windows bir cihaz alırsan. Oyun oynamak için dual boot kullanırsın. Tercihine bağlı.

Macbooklar yazılım tarafında çok kısıtlılar. Windows laptop öneririm. Gaming laptoplarda batarya ömrü yok ve tasarımları aşırı büyük. Yazılım için direkt matebook bence. Hemde bataryası macbook gibi iyi tasarımı güzel işlemci iyi. UHD Graphics sizlere fazla fazla yeter.

Macbook alıp Windows kurabileceksen öyle yapabilirsin. Arkadaşlarınla oyun girmek istersen diye. Gaming laptoplar aşırı ağır yanında taşıman çok zor olur. Ve batarya ömürleri kısıtlı. En iyi tercih ya 1.dediğim gibi yapman ya da Matebook.

Tanıdığım 3 kişi de MacBook Air ve Pro kullanıyor ve memnunlar. Güçlü bir ekran kartına ihtiyacın olacağını düşünmüyorsan MacBook alman senin için daha iyi olacaktır.

Şahsen ben Monster v25.1.2 kullanıyorum kablolar vs çok sorun oluyor ancak ekran kartı benim için önemli olduğundan böyle bir tercihte bulundum.

Oynayacağım zaman AAA oyun oynarım ama dediğim gibi çok oyun arayan biri değilim hiç oynamadığımda olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…