Yazılım için sürekli laptop gerekli mi?

batiwankenobi

Hectopat
Katılım
23 Mart 2021
Mesajlar
557
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
YBS okuyorum. Bölümde son sınıfa geçtim. Bu süreçte 2-3 tane laptop değiştim. 2 tanesi Gaming laptoptu ve taşıması adaptör ile beraber tam anlamıyla işkence olmuştu.
Okula en fazla bu süreçte senede 10 defa götürdüm. O da genellikle final haftasında olmuştu. Yani bir bakıma laptop aldığım için pişman oldum bile denebilir.
Şimdi yeni başlayanlara bakıyorum. Aynı şekilde hemen laptopa yöneliyorlar. Okula getirmemelerine rağmen. Bence aynı şehirde olan birisi için masaüstü almak hem çok daha uygun hem de rahatlık açısından daha mantıklı. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
 
Kütüphanede oturup çalışmak isteyebilirsiniz belki o yüzden mobilite önemli geliyor bana.

Ben o yüzden aldım ancak ne zaman kütüphaneye arkadaş grubuyla gitsem yarısı zaten kütüphane dışında muhabbetle geçtiği için daha çok zararıma oldu :D

AVM'de kahve içerken yazılan bir projenin zevkini çok az şey verir.

Orası öyle hocam ama bu zamlar böyle devam ederse zaten laptop olsa dahi kahveyi evde içeceğiz 😅
 
"Masaüstü kullanmak rahatlık açısından daha iyi" sozunuze katılmiyorum. Evet masaüstü daha uygun fiyatlı toplanabilir fakat o sektör biraz oyuncu bilgisayarı bölümüne kayar. Yazılım okuyorsunuz zaten, abartı fiyatlara gerek olduğunu düşünmüyorum. Şimdi alacaksınız masaüstü, bı arkadasa gidersiniz çat diye elinde kalır, bir mekana gidip çalışmak istersin çat diye elinde kalır. Kısa vadede okulunuz ile aynı şehirde olabilirsiniz masaüstü mantıklı gelebilir fakat uzun vade de düşünürseniz sizin için işkence olur. Kalite değilde incelik, şıklık, hafiflik, batarya ömrü gibi ön plana çıkan laptoplara yonelseniz daha iyi olur. Yoksa 2k daha fazla vereyim oyuncu laptopu alayım kafasına girerseniz dert cekersiniz. İşiniz yokki oyuncu laptopuyla değil mi? :D
 
Yani asıl konuyu açma sebebim ilerleyen zamanlarda bakanlar için. Çünkü üniversiteye başlayanlar hiç düşünmeden Gaming laptopa yöneliyorlar açıkçası önce bir bakmalarını tavsiye ederim dışarıda ders çalışabilen biri misiniz veya sosyal çevrenizle çalışan biri misiniz diye.
Laptop fiyatları bence gereksiz arttı o fiyatlara çıkmadan dahi çift monitörlü bir sistemle hem daha iyi oyun performansı alabilir hem de kodlama veya dersler için daha rahat edebilirsiniz.
Zaten okullarda kütüphaneler ve bilgisayar sınıfları oluyor nadirde olsa kullanmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
 
Ben de Antalya‘da YBS okuyorum. 4 seneyi bilgisayarsız geçirdim. Laptop yok diye proje yapamayıp dersin birini geçemedim hatta. Ama o dersin dışında hiç bilgisayara ihtiyaç duymadım. Hatta bazı programlama derslerini kağıt kalemle çalışarak geçtim. Tabi insanlar dizüstü bilgisayarları ile gelirken benim kalemtıraş silgi ile gelmem biraz moral bozucu oluyordu. Ama sen zaten aynı kentde yaşıyor isen masaüstü alman daha iyi olur.
 
"Masaüstü kullanmak rahatlık açısından daha iyi" sozunuze katılmiyorum. Evet masaüstü daha uygun fiyatlı toplanabilir fakat o sektör biraz oyuncu bilgisayarı bölümüne kayar. Yazılım okuyorsunuz zaten, abartı fiyatlara gerek olduğunu düşünmüyorum. Şimdi alacaksınız masaüstü, bir arkadasa gidersiniz çat diye elinde kalır, bir mekana gidip çalışmak istersin çat diye elinde kalır. Kısa vadede okulunuz ile aynı şehirde olabilirsiniz masaüstü mantıklı gelebilir fakat uzun vade de düşünürseniz sizin için işkence olur. Kalite değil de incelik, şıklık, hafiflik, batarya ömrü gibi ön plana çıkan laptoplara yonelseniz daha iyi olur. Yoksa 2K daha fazla vereyim oyuncu laptopu alayım kafasına girerseniz dert cekersiniz. İşiniz yok ki oyuncu laptopuyla değil mi? :D

Aslında bir bakıma doğru çok güzel Ultrabook cihazlar var.
Ancak Gaming laptopların reklamı öyle yapılıyor ki okulda bazen hiç PC ile alakası olmayan bölümdeki arkadaşlarımın iki PDF düzenlemek için 5 kilo fazladan taşıdıklarını görüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı