Yazılım için üniversite önerisi

Sınava yaklaşık 1 senem kaldı. Yazılım mühendisliği istiyorum. İleride bana işe girerken kolaylık sağlayacak bir üniversite istiyorum. Bir söz vardır okuldan çıkınca iş direk hazır. Hedef belirleyip ona göre çalışacağım. Hangi üniversiteler yurt dışına çıkmam ve iş bulmam konusunda beni avantajlı kılar. Üniversiteyi kazanana kadar biraz kurslar ile ilerleme fikrim var hafif hafif yararı olur mu benim için? Bazı kişiler yazılım yerine bilgisayar mühendisliği tercih etmem gerektiğini söylüyor. İkisi de açıkçası olur benim için yaklaşık 5-6 sene sonrası için hangi alan daha çok iş imkanı olur?

İlk 10k bandındaki üniversiteler işinizi kolaylaştırabilir, bu diğer üniversitelerden yurt dışına gidemeyeceğiniz anlamına da gelmiyor tabii ki.

Bu olay kendini geliştirmede bitiyor aslında ama seni öne taşıyacak üniversiteler var tabii ki. Ben olsaydım vakıf üniversitesi düşünürdüm. Yazılım Mühendisliği de zaten devlette iyi üniversitelerde yok diye hatırlıyorum. Bahçeşehir en iyi tercih olur bence.

Bilgisayar mühendisliği tercih edeceksen de kazanmak çok zor ama en üst üniversiteler zaten Boğaziçi ve Koç. Biraz daha kötü sıralamalar düşünürsek yine Bahçeşehir, Yeditepe derim. Onun da altı artık sıralamaya bağlı devlet üniversiteleri olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı