Öncelikle bakış açın ve düşünce yapın yanlış. Kolaycılık bu, yazılımda da tökezlediğin zaman onu da bırakırsın izlenimi verdi bana. Şartlar ne okul ne de iş hayatında hiçbir zaman ideal olmaz, çabalayacaksınız.
Derslerden uzak kalırsan, geri dönüşü çok zor olur. Üniversite sınavı kendini denediğin bir sınav değildir, diğerleri ile yarışıyorsun, yani herkes kötü ise kötünün iyisi dereceye girer.
Çalışır kazanamazsın ayrı konu, hiçbir şey bitmez, yine hedefine gidebilirsin ama şansın varken bırakmak farklı bir şey. Üniversitesine ve bölümüne de bağlı olarak sadece okul değil, çevren de ona göre olur, yurt dışı dahil olmak üzere farklı kapılar açabilir. Gelecekte keşke diyebileceğin fırsatları sırf diploman olmadığı için kaçırabilirsin.
İlk işe girerken şansın azalır, bakış zaten bu şekilde ama ben lise mezunu hiç tecrübesi olmayan bir adamı yazılım işine almam, üniye bile girmeye üşenen biri ile uğraşmam
Yüz kişinin onundan, okumadım zengin/başarılı oldum lafını duyarsın ama geri kalan 90 kişi sürünüyor ve çok pişman olabilir.
Belli bir tecrübeden sonra diplomanın önemi yok, ama bunu sana karşı kullanabilirler. Ayrıca bugün popüler olan meslekler için yarın durum değişebilir.