Yazılım için üniversite şart mı?

Bunun cevabı her zaman bireysel öğrenme ve gelişim olarak yanıtlanır, fakat en iyi temel Üniversite'de atılır. Gerisi ilerletmek sizdedir. Üniversite'de bir yere kadar bilgiyi veriyor bu zaman içinde. Sadece evde çalışma ile kişisel gelişim sağlayan kişi sayısı azdır, herkes yapamaz bu işi. Lütfen bu yazımı dikkate alın forumda böyle konular çok açılıyor. Üniversite tecrübeme dayanarak bunları belirtiyorum.

İnternetten belli bir yere kadar gelebilirsiniz bu çoğu meslek için geçerli ve teoriyi uygulamaya dökmek gerek yani bunu yapabilmeniz için ya iyi bir yazılımcı olup kendinizi şirketlere kanıtlarsınız üniversite okumadım ama kendimi geliştirdim dersiniz ki çok iyi proje ve bilgili olacaksınız.
Ama üniversitede okuyup diplomayı almak en azından iyi bir şirkette işe başlayıp kendinizi kanıtlamak daha olağan iş esnasında incelikleri ve bilmediğiniz o kadar şeyi görürsünüz ki işte en başta dediğim teoriyi uygulamaya dökerek daha iyi yerlere gelirsiniz.
Bende elektrik elektronik teknikeriyim en azından kendimi öyle geliştirdim kendi alanımda.

Hayır, yakın bir akrabam lise mezunu şu an kendi yazılım işinin patronu(kendi kendine öğrenmiş) ve altında kaç tane yazılım mühendisi çalışıyor fakat kendisine sorduğum zaman minimum üniversite mezunu ile çalışacağından bahsetmişti size şunu söyleyebilirim iyi bir yazılımcının nereden mezun olduğu önemli değildir fakat böyle maceralara atılmayın üniversite okuyun.

Açıktan okuyabiliyorsanız en azından o şekilde diploma almanız iyi olabilir. Her ne kadar yazılım için diploma gerekmiyor olsa da iş veren eski kafalı biri ise sırf diplomanız olmadığı için işe almayabilir veya hakettiğiniz maaşı vermeyebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı