Yazılım ile ilgilenenler neden genelde macOS kullanıyor?

Genelde MacOS kullanmıyorlar. Kullananlar da MacOS olduğu için değil MacBook olduğu için kullanıyor.
Evet, bende sırf o yüzden sordum. Macbook air m1 düşünüyordum.

Evet yüklenir.

Hatta ben Linux'ta Unity3D oyunu yazarken Mono C# kullanırım.

Mono Studio ile yazılır ama Windows'da çalışmaz doğrudan.
Yani o tarz bir durumda da sanal makine kurarak halledebiliriz bence.

Evet, bende sırf o yüzden sordum. MacBook Air M1 düşünüyordum.
Gerek yok. Çevremde tanıdığım sadece bir tane yazılımcı M1 kullanıyor. Diğerleri arasından 3080 sistem çeken bile var, giriyorlar çatır çutur oyunlarını oynuyorlar iş bitince.

.NET her sistemde çalışabilir şu an. Eski frameworklerde Mono altyapısı kullanılır. Yeni .NET'ler (.NET Core), MacOS'te de çalışır.
Aşağıdaki linkten daha detaylı bakabilirsin :

Gerek yok. Çevremde tanıdığım sadece bir tane yazılımcı M1 kullanıyor. Diğerleri arasından 3080 sistem çeken bile var, giriyorlar çatır çutur oyunlarını oynuyorlar iş bitince.
Tamam da bana pil gücü gerek. Oyun oynayan biri değilim. İstersemde daha ileride masaüstü toplarım hem ucuz hem güçlü.

Tamam da bana pil gücü gerek. Oyun oynayan biri değilim. İstersem de daha ileride masaüstü toplarım hem ucuz hem güçlü.
Her yerde priz var artık, başta ben de düşünmüştüm de Starbucks'larda bile priz bulunuyor 😉

İstiyorsan yine al tabi kötü makine değil M1 ama korsan kullanman zor olur. Ota b**a para verirsin. Gerçi bende Windows var, yine çoğuna veriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı