Yazılım ile ilgili alan seçimi

Huso112

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.

Ben TYT-AYT'den sonraki alan seçimlerinde yazılım/bilgisayar dalında bir yer seçmeyi düşünüyorum. Şu anda YÖK atlasa bakınca 3 seçenek var:

• Yazılım Geliştirme
  • Yazılım Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
Ben ise;
  • İngilizcem C1'e yakın
  • Linux kullanmayı biliyorum
  • Python öğreniyorum (ilk-orta seviye arasındayım)
  • İyi kötü Bash scriptleri ile uğraşabiliyorum ve yazabiliyorum
  • C diline de başlamayı düşünüyorum
  • JS diline de başlamayı düşünüyorum
  • RedHat gibi bir şirkette çalışmayı düşünüyorum
  • Web yerine daha çok programlama tarafına bakmak istiyorum ama ikisi de olur.

Acaba;
  • Bu mesleklerden hangileri benim için uygun?
  • YouTube videoları ve 1 Milyon İstihdam gibi projeler yeterli mi? Yoksa Udemy gibi platformlardaki eğitimlere ihtiyacım var mı?
  • Hangisini seçmeliyim?
  • Yazılım dalında hangi mesleklerin geleceği var?
  • Bu alanlarda en iyi eğitim veren hangi üniversiteler var?
Şimdiden yanıtlarınız için minnettarım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım Mühendisliğine yönelmenizi öneririm. Geliştirici de olabilirsiniz, pek farkları yok.

İzleyeceğiniz videolar yeterli değil, kendiniz büyük bir proje oluşturup onu sürekli geliştirmeniz gerek. Videodaki arkadaşların anlattıkları size fazla bir katkı sağlamaz temeli öğrenmeniz dışında.

Yazılım alanında, benim gözümde yazılımın iş imkanı asla bitmeyecek. Yazılımcı açığı sürekli olacak günümüzde olduğu gibi.

Üniversiteler hakkında pek bilgim yok.

Yazılım mühendisliğine yönelmenizi öneririm. Geliştirici de olabilirsiniz, pek farkları yok.

İzleyeceğiniz videolar yeterli değil, kendiniz büyük bir proje oluşturup onu sürekli geliştirmeniz gerek. Videodaki arkadaşların anlattıkları size fazla bir katkı sağlamaz temeli öğrenmeniz dışında.

Yazılım alanında, benim gözümde yazılımın iş imkanı asla bitmeyecek. Yazılımcı açığı sürekli olacak günümüzde olduğu gibi.

Üniversiteler hakkında pek bilgim yok.

En korktuğum şey bir gün biter mi hukuk gibi cinkü artık herkes yazılım dersi vermeye başladı hazine bakanlığı hedef 1 milyon yaızlımcı projesini başlattı. bitermi

En korktuğum şey bir gün biter mi hukuk gibi cinkü artık herkes yazılım dersi vermeye başladı hazine bakanlığı hedef 1 milyon yaızlımcı projesini başlattı. bitermi
Elektrikler kesilmediği sürece yazılım her zaman devam edecektir. Ders vermek, o işte en iyisi olduğunu göstermez.

Yazılım 1-2 ayda öğrenilen bir şey değildir, yıllarını vermen gerek.

Elektrikler kesilmediği sürece yazılım her zaman devam edecektir. Ders vermek, o işte en iyisi olduğunu göstermez.

Yazılım 1-2 ayda öğrenilen bir şey değildir, yıllarını vermen gerek.
Cezam bitti :)

Şu anki hedefim python üzerinden db yönetimi yapmak.
Looplar, biçimlendirme, yazdırma, subprocces ve os ile Linux'taki komutları çalıştırma konularım tamam.

Tkinter ile db iyi olur diye düşünüyorum. open ... as komutlarını da çalışmayı düşünüyorum.
Aklımda hastanede kullanılan sağlık sistemlerinin basit bir örneğini yapmak var. Zamanında Excel'de yapmıştım.

Bu arada bazı şeyler deniyorum. Aralarında beğendiğim güncelleme denetleyicim olmuştu. Yorumda bulunursanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı