Yazılım mesleği nasıldır?

IamBerk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben seneye YKS'ye girecek bir öğrenciyim ve şimdiden hedefimi yazılım alanı olarak belirledim. Ancak bu meslekle ilgili aklımda bazı sorular var. Özellikle siz bu sektörde olanlardan ya da bu yolda ilerleyenlerden fikir almak isterim:

• Yazılım alanında maaşlar ortalama ne kadar? Yeni başlayanlar ve tecrübeliler arasında ne gibi farklar var?
  • Çalışma saatleri nasıl? Esnek mi, yoksa yoğun tempo mu?
  • Bu alanda üniversite şart mı? bilgisayar mühendisliği mi, yazılım mühendisliği mi önerilir?
  • Hangi programlama dillerini öğrenmem başlangıç için faydalı olur?
  • İngilizce bilgisi şart mı? Türkçe kaynaklarla nereye kadar ilerlenebilir?

Kafamda çok soru var ama şimdilik en çok merak ettiklerim bunlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazilim okuyorum, piyasayi uzun vadede kimse kolay kolay ongoremez ama ilerleyecegi ve gelisecegi kesin. Siz de bu gelismeden faydalanmak istiyorsaniz kendinizi gercekten okuldan bagimsiz olarak gelistirmeniz gerekiyor. Bunu yapacaksaniz nerede oldugu fark etmez okuyun. Okul size referans ve hocalar konusunda bir yere kadar yardimci olur ama olmasa da olur. Bilgisayar ile yazilim cok benzer hemen hemen ayni bilgisayar teoride fazladan donanimla alakali dersler iceriyor. Calisma saati sectigin alan ve yapacagin ise bagli olmakla tamamen degiskenlik gosterir. İngilizce bir yerde sart ama sen bir basla hele İngilizcenin gerekli oldugunu fark edersin ilk donem baslarsin. Olmasa da bir yere kadar ilerlersin mezunlarin cogu İngilizce bilmiyor, e haliyle rekabet edemeyip cogu is bulamiyor. Maas konusu da sana bagli issiz de olabilirsin asgariye calisan yazilimci bile var. 100k 200k ya calisan da var. Sevmiyorsan parasi veya rahatligi icin yonelmen gereken bir meslek degil kanaatimce.

Lütfen eğer hiç kod yazmadıysan birkaç hafta uğraş ve sana uygun olup olmadığına kadar ver. Çünkü bu bölümleri tercih edip 2. 3. sınıfta okulu bırakanlar oluyor. Boşu boşuna 2 3 yıl kaybetme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı