Yazılım mesleği nedir?

Anladım hocam da kafam hala karışık. Daha önce açılmış konulara, Youtube'den bu işle alakalı kişilere baktım HTML, CSS, JavaScript gibi diller önerdiler. Sizde şimdi Python diyorsunuz. Kimi dinlemem gerektiği hakkında hiç bir şey anlamadım. Şimdi bunların birbirinden farkı nedir ?
Hocam o HTML vs. önerenler web programlama için diyorlar. Webe ilgi duyuyorsunuz, oyun yapmaya mı, yapay zekaya mı vs...
Bunlara bir bakın. İlginizi çekmez de fark etmez diyorsanız Python'dan, JavaScript'ten birisinden başlayın.
Evet hocam. Henüz Lise 3'e gittiğim için önümde uzun yıllar var. Geleceğin mesleği olduğu için de kendimi baştan geliştirmek istiyorum. Peki bu konu hakkında hiç bir bilgisi olmayan kişi için ne önerirsiniz ? Hangi dili öğrenmeliyim ? Bide o konuların linkini atabilir misiniz ? Bende baktım konulara ama istediğim cevapları alamadım. Sanırım iyi konulara denk gelemedim.
Programlama diye aratın. Sayfalarca sonuç çıkar. Vaktiniz oldukça okuyun. Tabii aşırı sıkmayın kendinizi. Ve Şadi hocayı seyredin. Can Değer'i de takip etmenizi tavsiye ederim. Ve programlama için de İngilizce lazım. Algoritma mantığını oturtmak önemliymiş. Dediğim gibi. Araştırmasını da bilin. Ben pek fazla ilgilenmez oldum. İngilizce'mi geliştirip programlamaya başlayacaktım. Yatılı okulda kaldığım için devam ettiremedim. Telefona izin vermiyorlar.

Hocam o HTML vs. önerenler web programlama için diyorlar. Webe ilgi duyuyorsunuz, oyun yapmaya mı, yapay zekaya mı vs...
Bunlara bir bakın. İlginizi çekmez de fark etmez diyorsanız Python'dan, JavaScript'ten birisinden başlayın.

Programlama diye aratın. Sayfalarca sonuç çıkar. Vaktiniz oldukça okuyun. Tabii aşırı sıkmayın kendinizi. Ve Şadi hocayı seyredin. Can Değer'i de takip etmenizi tavsiye ederim. Ve programlama için de İngilizce lazım. Algoritma mantığını oturtmak önemliymiş. Dediğim gibi. Araştırmasını da bilin. Ben pek fazla ilgilenmez oldum. İngilizce'mi geliştirip programlamaya başlayacaktım. Yatılı okulda kaldığım için devam ettiremedim. Telefona izin vermiyorlar.
Çok teşekkür ederim hocam.

Hayır hocam, Bot'u arkadaş önerdi. Ben ne yapmak istediğimi bilmiyorum direk. Yazılımın ne olduğunu bile bilmiyorum. Yazılım nedir? Kod nasıl yazılıyor? Bunları öğrenebileceğim bir video var mı? Site mi kurmalıyım, C# mi yapmalıyım bilmiyorum. Şu anki isteğim para kazanmak. Öyle 1 k kazanmam gerek gibi bir isteğim yok. Aylık 30 TL bile yeterli. Önemli olan işi öğrenmem.

Bu işi para kazanmak için değil, öğrenmek için yapacaksın. Şimdi şöyle ki yazılım, çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır. Kısaca programlamadır. Her programlama dilinin iyi olduğu alanlar var. Yazılımı niçin kullanacaksınız?

Bu işi para kazanmak için değil, öğrenmek için yapacaksın. Şimdi şöyle ki yazılım, çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır. Kısaca programlamadır. Her programlama dilinin iyi olduğu alanlar var. Yazılımı niçin kullanacaksınız?
Amacım bir oyun geliştirip Google Play'e koymak. Uzun araştırma sonucu C# ile başlamaya karar verdim. Ama Youtube'da hangi kanalı izlemem gerekiyor emin olamadım.

Amacım bir oyun geliştirip Google Play'e koymak. Uzun araştırma sonucu C# ile başlamaya karar verdim. Ama Youtube'da hangi kanalı izlemem gerekiyor emin olamadım.
C# dilini öğrenmek için Murat Yücedağ‘ı öneririm, C#’ı öğrendikten sonra Unity ile mobil oyun yapabilirsiniz.
Herkes yazılımcı olmak istiyor. Bu işin bir esprisi kalmadı.
Hocam zaten yazılıma başlayanların büyük kısmı çok geçmeden bırakıyor. Marifet başlamakta değil, devam ettirebilmekte.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı