Yazılım mı grafik tasarım mı seçilmeli?

Glarious0

Hectopat
Öncelikle iyi günler diliyorum hocalarım. AÖL'de okuyorum. Şu an çalışmıyorum. İş hayatına adım atmak için birkaç meslek düşünüyorum. Bayağı bir boşluktayım yani. Aklım da bilgisayar ile ilgili meslekler var. Çünkü gün geçtikçe teknoloji hızla büyüyor ve gelişiyor ve bu sektöre de eleman lazım oluyor. Yazılım veya grafik tasarım düşünüyorum. Bilgisayara kafam çok iyi basıyor ve programları kullanabiliyorum birkaç tasarım yapıyorum kendi kendime. Şimdi 15 gün sonra bir kursa yazılacağım komek biliyorsunuzdur ilk adımı oradan atmayı düşünüyorum. Burada bir sürü branş var grafik tasarım da yazılım da var. Bilişim üzerine işte. Daha çok grafik tasarım a yönelmeyi düşünüyorum. Tabii ki de kendimi geliştireceğim ve yurt dışın da yapabileceğim bir iş olsun istiyorum. Komek adlı siteye girip branşlara bakarsanız. Burada hukuk gemi vesaire bir sürü branş var sizce hangisini seçmeliyim daha çok bilişim üzerine gidiyor kafam. Ayrıca Komek'e giderken ekstra olarak bir kursa gidip oradan da kendimi geliştireceğim İngilizce düzeyim orta tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    513,8 KB · Görüntüleme: 64
  • 2.png
    2.png
    542,8 KB · Görüntüleme: 65
  • 3.png
    3.png
    533,4 KB · Görüntüleme: 55
  • 4.png
    4.png
    576,1 KB · Görüntüleme: 45
  • 5.png
    5.png
    599,1 KB · Görüntüleme: 45
  • 6.png
    6.png
    498,9 KB · Görüntüleme: 62
Neyi seviyorsan onu yap. Yazılım ve grafik birbirinden farklı dünyalar, o yüzden önce ikisinden birine karar vermelisin. Mümkünse üniversitesini oku ki elinde resmi bir belgen olsun. Bireysel çalışırken veya okul okurken portföy oluşturman en önemli konu, yaptığın çalışmaları bir sergi misali sergilemenden ibaret.

Grafik tasarım - Yaratıcılığın varsa hızlı ilerlersin, freelance veya yurt dışı işlerde iş bulman kolay.
Yazılımm - Zor ama çok güçlü bir meslek; İngilizce ve sabır şart.

Önerim: KOMEK’te grafik tasarımla başla

Kankacım senle aynı yerde yaşadığımı tahmin ediyorum "42" (%100). Bahsettiğin kursların çoğuna gittim ve kendimi geliştirdim. (F klavye, bilgisayar destekli grafik tasarım, After Effects, web tasarım, bilgisayar işletmenliği, ileri Excel...)

En çok grafik tasarım üzerine yoğunlaştım tabii de. Ama yazılımı keşke daha fazla adım atsaydım dedim (ben üniversite de işim gereği biraz daha grafik tasarıma yoğunlaştım) (halkla ilişkiler mezunuyum) derslerim kolaydı lakin ezber istediğinden yazılımda kodları falan unuttum gitti. Şu an devir yapay zeka devri yazılımı temelini sağlam atarsan ileride daha iyi başarılı olacağından eminim lakin mesela buton tasarlayacaksın kendi sitene mesela o zaman ise grafik tasarım işine yaraması lazım. Bir abin olarak bence ikisini de beraber yürütmeni tavsiye ederim sana. Başka soru aklına takılırsa yazabilirsin seve seve cevaplarım.

Kankacım senle aynı yerde yaşadığımı tahmin ediyorum "42" (%100). Bahsettiğin kursların çoğuna gittim ve kendimi geliştirdim. (F klavye, bilgisayar destekli grafik tasarım, After Effects, web tasarım, bilgisayar işletmenliği, ileri Excel...)

En çok grafik tasarım üzerine yoğunlaştım tabii de. Ama yazılımı keşke daha fazla adım atsaydım dedim (ben üniversite de işim gereği biraz daha grafik tasarıma yoğunlaştım) (halkla ilişkiler mezunuyum) derslerim kolaydı lakin ezber istediğinden yazılımda kodları falan unuttum gitti. Şu an devir yapay zeka devri yazılımı temelini sağlam atarsan ileride daha iyi başarılı olacağından eminim lakin mesela buton tasarlayacaksın kendi sitene mesela o zaman ise grafik tasarım işine yaraması lazım. Bir abin olarak bence ikisini de beraber yürütmeni tavsiye ederim sana. Başka soru aklına takılırsa yazabilirsin seve seve cevaplarım.
Abi öncelikle teşekkür ederim. Evet aynı yerde yaşıyoruz :D. Ben geçmişte 5-6 AY önce çok fazla hatalar yaptım ve pişman oldum ve şuan ki halime geldim. Ama iş işten geçti. Şuan tam boşluktayım. Amacım ileri de işsiz kalmayacağım YD da yapabileceğim imkanı kolay bir meslek. Tabi ki de yazılım bunun için birebir. Ne kadar zor olursa olsun elimden geleni yaparım. Amacım askere kadar profesyonelleşip askerden gelince işe adım atmak. Bunun için ilk başta KOMEK' ten başlayıp sonra ekstra iyi bir kurs bulup oradan da kendimi geliştirmek. aynı zaman da 2 yıllık bir üniversite seçip yazılım' a katkı da bulanabilecek bir meslek. senden tavsiyeler bekliyorum. Peki KOMEK' te neyi seçmeliyim hocam?

Grafik tasarım - Yaratıcılığın varsa hızlı ilerlersin, freelance veya yurt dışı işlerde iş bulman kolay.
Yazılımm - Zor ama çok güçlü bir meslek; İngilizce ve sabır şart.

Önerim: KOMEK’te grafik tasarımla başla
Anladım hocam tavsiyenizi düşüneceğim.

Neyi seviyorsan onu yap. Yazılım ve grafik birbirinden farklı dünyalar, o yüzden önce ikisinden birine karar vermelisin. Mümkünse üniversitesini oku ki elinde resmi bir belgen olsun. Bireysel çalışırken veya okul okurken portföy oluşturman en önemli konu, yaptığın çalışmaları bir sergi misali sergilemenden ibaret.
Mantıklı hocam üniversite okumayı düşünüyorum zaten.

Son düzenleme:
Piyasadaki biri olarak yazılım üzerine gitmeni tavsiye ederim ama seviyorsan yoksa eziyete dönecektir yazılım. Kaliteli işini bilen javacı az piyasada.

Yazılım üstüne gitmek istersen Java - python - android ile mobil programlama (JAVA kullanılıyordur büyük ihtimalle)

IT de sistem tarafında çalışmak vs istersende ismi yazmıyor ama ubuntu yada linux os galiba oda olabilir iyi linux bilende zor bulunuyor. IT den zevk alıyorsan girmeni tavsiye ederim iş imkanı ve para için gireceksen yazılım bogar insanı.

Yazılım üstüne gitmek istersen Java - python - android ile mobil programlama (JAVA kullanılıyordur büyük ihtimalle)

IT de sistem tarafında çalışmak vs istersende ismi yazmıyor ama ubuntu yada linux os galiba oda olabilir iyi linux bilende zor bulunuyor. IT den zevk alıyorsan girmeni tavsiye ederim iş imkanı ve para için gireceksen yazılım bogar insanı.
IT' den zevk alıyorum hocam başka hiç bir şey düşünmedim full buna odaklıyım. Galiba yazılım üzerinden gideceğim.

Kardeşim mesajını yeni gördüm. Kusura bakma geç döndüğüm için. Sadık abimizin dediği gbi bu sıra yazılım şart önceliği ona vermeni bende tavsiye ederim. Yazılım tarafı evet insanı boğabilir. Linux öğrenmek mantıklı bende bu sıra öğrenmeye çalışıyorum desem yeridir telefona Termux kurup sadece kod arayüzüyle öğrenmeye çalışıyorum. Yazılım bir temel üzerine katlanarak büyüyen bir mevzu o tavsiyem yazılım olsun.

* Bir de 2 senelik bölüm okuyacağım dedin laf olsun diye okuma bölümü aman ha dikkatli seç bölümünü ve başarılı olmaya çalış.

* (Ben kamu da çalışmam daha kolay olsun diye çoğu kursa gittim lakin benim bölümle alım çok az ve bu beni hayattan soğutuyor o kadar sertifikam olmasına rağmen boşa harcanmış gibi hissediyorum yani. Ama özel sektöre girersem de altından kalkamayacağım iş olmaz mesela)

Abi öncelikle teşekkür ederim. Evet aynı yerde yaşıyoruz :D. Ben geçmişte 5-6 ay önce çok fazla hatalar yaptım ve pişman oldum ve şu anki halime geldim. Ama iş işten geçti. Şu an tam boşluktayım. Amacım ileride işsiz kalmayacağım yurt dışı da yapabileceğim imkanı kolay bir meslek. Tabii ki de yazılım bunun için birebir. Ne kadar zor olursa olsun elimden geleni yaparım. Amacım askere kadar profesyonelleşip askerden gelince işe adım atmak. Bunun için ilk başta komek' ten başlayıp sonra ekstra iyi bir kurs bulup oradan da kendimi geliştirmek. Aynı zaman da 2 yıllık bir üniversite seçip yazılım'a katkı da bulanabilecek bir meslek. Senden tavsiyeler bekliyorum. Peki Komek'te neyi seçmeliyim hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı