Abi öncelikle teşekkür ederim. Evet aynı yerde yaşıyoruzKankacım senle aynı yerde yaşadığımı tahmin ediyorum "42" (%100). Bahsettiğin kursların çoğuna gittim ve kendimi geliştirdim. (F klavye, bilgisayar destekli grafik tasarım, After Effects, web tasarım, bilgisayar işletmenliği, ileri Excel...)
En çok grafik tasarım üzerine yoğunlaştım tabii de. Ama yazılımı keşke daha fazla adım atsaydım dedim (ben üniversite de işim gereği biraz daha grafik tasarıma yoğunlaştım) (halkla ilişkiler mezunuyum) derslerim kolaydı lakin ezber istediğinden yazılımda kodları falan unuttum gitti. Şu an devir yapay zeka devri yazılımı temelini sağlam atarsan ileride daha iyi başarılı olacağından eminim lakin mesela buton tasarlayacaksın kendi sitene mesela o zaman ise grafik tasarım işine yaraması lazım. Bir abin olarak bence ikisini de beraber yürütmeni tavsiye ederim sana. Başka soru aklına takılırsa yazabilirsin seve seve cevaplarım.
Anladım hocam tavsiyenizi düşüneceğim.Grafik tasarım - Yaratıcılığın varsa hızlı ilerlersin, freelance veya yurt dışı işlerde iş bulman kolay.
Yazılımm - Zor ama çok güçlü bir meslek; İngilizce ve sabır şart.
Önerim: KOMEK’te grafik tasarımla başla
Mantıklı hocam üniversite okumayı düşünüyorum zaten.Neyi seviyorsan onu yap. Yazılım ve grafik birbirinden farklı dünyalar, o yüzden önce ikisinden birine karar vermelisin. Mümkünse üniversitesini oku ki elinde resmi bir belgen olsun. Bireysel çalışırken veya okul okurken portföy oluşturman en önemli konu, yaptığın çalışmaları bir sergi misali sergilemenden ibaret.
Hocam attığım fotoğraflardan hangisini seçmeliyim yazılım için?Piyasadaki biri olarak yazılım üzerine gitmeni tavsiye ederim ama seviyorsan yoksa eziyete dönecektir yazılım. Kaliteli işini bilen javacı az piyasada.
IT' den zevk alıyorum hocam başka hiç bir şey düşünmedim full buna odaklıyım. Galiba yazılım üzerinden gideceğim.Yazılım üstüne gitmek istersen Java - python - android ile mobil programlama (JAVA kullanılıyordur büyük ihtimalle)
IT de sistem tarafında çalışmak vs istersende ismi yazmıyor ama ubuntu yada linux os galiba oda olabilir iyi linux bilende zor bulunuyor. IT den zevk alıyorsan girmeni tavsiye ederim iş imkanı ve para için gireceksen yazılım bogar insanı.
Abi öncelikle teşekkür ederim. Evet aynı yerde yaşıyoruz. Ben geçmişte 5-6 ay önce çok fazla hatalar yaptım ve pişman oldum ve şu anki halime geldim. Ama iş işten geçti. Şu an tam boşluktayım. Amacım ileride işsiz kalmayacağım yurt dışı da yapabileceğim imkanı kolay bir meslek. Tabii ki de yazılım bunun için birebir. Ne kadar zor olursa olsun elimden geleni yaparım. Amacım askere kadar profesyonelleşip askerden gelince işe adım atmak. Bunun için ilk başta komek' ten başlayıp sonra ekstra iyi bir kurs bulup oradan da kendimi geliştirmek. Aynı zaman da 2 yıllık bir üniversite seçip yazılım'a katkı da bulanabilecek bir meslek. Senden tavsiyeler bekliyorum. Peki Komek'te neyi seçmeliyim hocam?