Yazılım mühendisi mi bilgisayar mühendisi mi olunmalı?

Yazılım mühendisliği okuduğun üniversiteye göre değişir, aralarındaki fark bellidir %60-70 oranında dersleri aynıdır bilgisayar ile yazılımın geri kalan 40 ve 30'luk alan asıl baba derslerdir. Yazılım mühendisliğinde yazılımın ahlakı diyebileceğiniz yazılım proje yönetimi ve ekonomisi, yazılım mimarisi, yazılım kalite güvencesi... Diye artırabilirsiniz. Bu baba dersler bilgisayar muhendisi ve yazılım mühendisini ayırır. (alaylıları da) okuduğun üniversiteye bağlı dememin sebebi de budur bazı kurumlar isimlerini vermiyeceğim bu ve bunun gibi konuların ders ağırlığını azaltıp yazılım dillerine ağırlık verıyorlar fakat yazılım sadece dil bilmek değildir farkı lütfen fark ediniz.

Belki bizi yanlış yönlendirecek konu vardır. Bahse girerim diyorsun. Şu dakikasında bu konuyu anlatıyor desen eyvallah ama izlemeden gerekli cevabı verdiğine bahse girmek?
Herhangi bir konu açtığında gelen yardım cevabını da direkt doğru kabul ediyorsun ve deniyorsun, hem de kim olduğunu bilmeden.
Şimdi o cevap yazan kişinin Recep Baltaş olduğunu düşün... Bilmem anlatabildim mi.

Eğer sayısal sevmiyorsan ve iyi degilsen bilgisayar mühendisliği.

Peki ya hocam yazılımda matematik nerede ve az da olsa bilgisayar mühendisine matematik gerekir.

Bilgisayar mühendisliğinin önü açık, iyi bir üniversitede değerlendirilebilir.

Hocam Türkiye'de pek tercih edilmiyormuş.

Belki bizi yanlış yönlendirecek konu vardır. Bahse girerim diyorsun. Şu dakikasında bu konuyu anlatıyor desen eyvallah ama izlemeden gerekli cevabı verdiğine bahse girmek?

Nasıl yani hocam?

Teşekkürler hocam.

Vardi durun atayım.
Bu kanaldan yazilim hakkinda her kafaniza takılani bulabilirsiniz.

Güvenilir mi? Yani doğru bilgi paylaşımı önemli ve teşekkürler.
Herkese teşekkürler.
Yazılım tercihim olacak
Yazılım için önerebileceğiniz uygulamalar var mı? Ve 1-2 kanal daha iyi olabilir.
Sistemim:
R5 2600.
RX 550 4 GB
ASUS B450M-K
8 GB 3000MHz CL16
75Hz 5ms cbox 21.5 inç monitör.
Üniversiteye bağlı. Zaten iyi üniversitelerin çoğunun yazılım bölümü yok.

Olan üniversite var mı peki hocam?

@GamersPro, bir bölümün iyiliği ya da kötülüğü tercih edilip edilmemesine bağlı değildir. Evet, bazı bölümler olur, onlar gerçekten ölü olur. Tercih edilmez ancak bilgisayar mühendisliğinin önü açık.

Yani hocam işlemcimi yapıyor. Onu anlamadım? RAM mı? Ekran kartınımï tamir ediyor. Diyelim ki bilgisayar mühendisi seçtim o zaman kendime dükkan çok ilerlersem Intel, AMD'ye rakip şirket kurabilir miyim? Hiç yoktan bir dükkan parça satan falansa tercih etmem ama firmalarla çalışacaksam yani a şirketine girip çalışabilir miyim? Yazılım mühendisinde firmalara, ağ tabanı hatta Google, Microsoft gibilerlede iş yapılıyormuş. Örnek ben b ağ yapılı bir şirkette çalışabilirim. Ama bilgisayar mühendisliğinde var mı?

@GamersPro, siz olayı çok yanlış anlamışsınız. Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır. Bilgisayar mühendisleri, programlama dilleri, yazılım tasarımı ve yazılım donanım tümleştirmesi eğitimi alırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…