1- Maaşı yaklaşık nedir?
2-İyi bir ingilizce ve prog. dili ile yurt dışında çalışmak zor mu?
3-Ne gibi işler yapıyorsun ve kendi işini yapabilme şansın var mı ?
(aşağısı üniversiteyle ilgili)
4- Üniversitede hangi yazılım dillerini öğretiyorlar?
5-Bahçeşehirde yazılım veya Egede bilgisayar okumanın çok bir farkı olur mu?
1- Bilgisayar mühendisliği bölümlerine göre daha yeni olmaları büyük bir dezavantaj mı?
2- Alınan eğitimlerin yüzde kaçı pratik yüzde kaçı teorik?
3- Donanım hakkında alınan ders hiç yok mu? Varsa yeterli mi?
4- Yurt dışında geçerliliği nedir?
1- Maaşı yaklaşık nedir?
2-İyi bir ingilizce ve prog. dili ile yurt dışında çalışmak zor mu?
3-Ne gibi işler yapıyorsun ve kendi işini yapabilme şansın var mı ?
(aşağısı üniversiteyle ilgili)
4- Üniversitede hangi yazılım dillerini öğretiyorlar?
5-Bahçeşehirde yazılım veya Egede bilgisayar okumanın çok bir farkı olur mu?
Maaş çalıştığın yere göre değişkenlik gösterir.
Yurt dışına çıkmak kolay yeterli paranız ve bilginiz varsa.
Üniversite 1. sınıfım ben de.
Çoğu yazılım dilini öğretiyorlar.
Olur muhakkak tabii kişinin kendisine de bağlı.
1- Bilgisayar mühendisliği bölümlerine göre daha yeni olmaları büyük bir dezavantaj mı?
2- Alınan eğitimlerin yüzde kaçı pratik yüzde kaçı teorik?
3- Donanım hakkında alınan ders hiç yok mu? Varsa yeterli mi?
4- Yurt dışında geçerliliği nedir?
Değil neden olsun ki?
Programlama dersleri uygulamalı.
Donanım hakkında hiç ders yok üniversitelerin ders planlarına bakıp bunu öğrenebilirsin.
Yurt içinde pek geçerliliği olmadığı için yurt dışında bi hayli fazla o konuda şüphen olmasın.
Yazılım'da iyi bir yere gelmek için çok iyi bir üniversite mi lazım yoksa normal bir üniversite olur mu farkeder mi yani ?
2-Yurt dışında iş imkanları yüksek mi ?
3-Kod yazmak sıkıyor mu yoksa zevkli mi ?
1-Yazılım'da iyi bir yere gelmek için çok iyi bir üniversite mi lazım yoksa normal bir üniversite olur mu farkeder mi yani ?
2-Yurt dışında iş imkanları yüksek mi ?
3-Kod yazmak sıkıyor mu yoksa zevkli mi ?
Normal bir üniversite de olur, kendini geliştirmene bağlı avel gibi derslere girip çıkarsan istediğin kadar iyi bi yerde oku bi şey değişmez.
Yüksek, stajımızı Estonya'da göreceğiz.
Kişiden kişiye değişir.
Normal bir üniversite de olur, kendini geliştirmene bağlı avel gibi derslere girip çıkarsan istediğin kadar iyi bi yerde oku bi şey değişmez.
Yüksek, stajımızı Estonya'da göreceğiz.
Kişiden kişiye değişir.
Tamamen işi ne kadar bildiğinizle alakalı bir durum. Bana X.000TL verip proje geliştirten patronum hangi okulda okuduğumu sormadı, inanın bilmiyordur hangi üniversitede okuduğumu. Yalnızca yaptığım işe - ne kadar sürede yaptığıma - isteklerini ne kadar hızlı şekilde yerine getirdiğime bakıyorlar hepsi bu.
Fuarlarda yazılım kısmıyla kimlerin ilgilendiği sorulduğunda 19 yaşında bir genç dikildiklerinde karşılarına şaşırıyor insanlar. Bu yüzden diplomayı aldığınızda iş tecrübeniz olmazsa sıkıntı çekebilirsiniz ilk başlarda, okuma sürecinde mutlaka bir proje geliştirin, arka plana imzanızı gömün.
Ben bu sene seçim yapacağım. Başta yazılım müh. düşünüyordum ama sonradan bilgisayar müh. ile aynı olduğunu söyleyen yazılar okudum kafam karıştı hangisini seçmeliyim aynı yola mı çıkıyor ?
2.Sorum: Gideceğim üniversite fark ediyor mu ? YTÜ düşünüyorum ama yer olarak uzak kalıyor onun yerine 10 dakikalık yürüme mesafesinde özel üniversite var. Eğer fark ediyorsa hallederim bir şekilde.