Yazılım Mühendisliği Hakkında Sorularınız?

Bilgisayar mühendisliğinde donanım ve ağır fizik dersleri görürsün yazılımda bunlar yok (Fizik 1 mevcut) ki çoğu bilgisayar mühendisi mezun olduktan sonra kodlama üzerine yoğunlaşıyor, üniversitelerin ders programlarını karşılaştırabilirsin ne var ne yok anlamak için.

YTU en iyi üniversitelerden biri, yazılım mühendisliği için Bahçeşehir'i önerebilirim adını sık sık duyuyoruz.

Yazılımcıların çoğu T-shirt giyiyor gömlek giyene pek rastlamadım
Tabi bu işin şakası iş gereği ofis ortamında bulunuyosun ona yapacak pek bi şey yok Freelance çalışanların da sayısı bir hayli fazla boş bi haber olmuş gibi

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende YTU düşünüyorum ama üniversite bittikten sonra Sinop'a yerleşebilirim. Orada iş bulma imkanım var mı ?
Bu arada hangi üniversitede okuyorsun. Kaç puanla girdin ?

The Next Big Blue-Collar Job Is Coding

Verdiğim linkte kodlamanın yeni mavi yakalı meslek grubuna dahil olacağı tahmininden bahsediliyor ve bununla ilgili örnek bir tecrübe anlatılıyor.

Ben standart kodlama mesleğinin yüksek statüsünü kaybetmeye başladığı iddiası hakkında ne düşündüğünüzü sormuştum fakat ne yazık ki çok saçma bir cevap aldım sizden.

Bir yazılım mühendisinden böyle bir İngilizce beklenemez.

Ya o imzayı kaldırın ya da bunun hakkını verin.

Sakin ol şampiyon önce, ben orda ne demek istediğini anladım normal ve olağan bi şey, haber niteliği taşımıyor.
1. sınıf öğrencisi olsam da imzam böyle kalacak sen de ağlamaya devam edebilirsin.

Tekrar merhaba bir sorum olacaktı. Bazı üniversitelerin bölümünü araştırıyorum. Hep Bilgisayar müh. oluyor. Bu bölümü de okuyabilirim değil mi ? Hep yazılım düşünüyordum ama aynı yola çıkıyor sanırım. Öyle mi ?

İmzan kalsın öyle, seni motive edecekse. Fakat henüz turist olduğun bir bölüm hakkında SSS konusu açamazsın.

Bunu seni kırmak için söylemiyorum. Birinci sınıf öğrencileri genelde turisttir.

Kaldı ki o haber hiç te değersiz değil.

Bakınız milyarder yazılım geliştirici ve aynı zamanda Dallas Mavericks'in karizmatik patronu Mark Cuban neler söylüyor:

"...In a recent interview on Bloomberg TV, Cuban warned that even people with in-demand skills like computer coding could soon be displaced.

[That might have been a great job a few years ago, but you might be out of work in five years,]

he said, citing what he called #the automation of automation#, where computers learn how to write software better than humans can."

Mark Cuban Says This Will Be the No.1 Job Skill in 10 Years

"...He thinks even programming is vulnerable to being automated and reducing the number of available programming jobs."

Mark Cuban on Why You Need to Study Artificial Intelligence or You’ll be a Dinosaur in 3 Years

Her neyse, Physicist.
Sana üniversite hayatında başarılar dilerim.

Demek istediğim şu, klasik yazılımcılık AI yazılımları tarafından işgal edilecek.

Nasıl ki AI Hardware bağlamında birçok kas gücüne bağlı mesleğin yakın bir zamanda robotlar tarafından ele geçirileceği söyleniyor,

aynen o şekilde AI Software bağlamında kodlama zanaatının büyük bir kısmı yazılım yazan yazılımlar tarafından işgal edilecek.

O yüzden sana tavsiyem, Machine Learning çalış derim.

Şimdi veya ileride.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende seçim yapacağım ama her günümü nereye gitsem hangi bölümü seçsem diye geçiriyorum. Bilgisayar-Yazılım müh. sanırım aynı yola çıkıyor gibi hangisini seçmeliyim ?
2.Sorum: En önemli sorum Özel üniversitede okumanın kötü bir yanı var mı çevremdekiler hep kötülüyor. Tam burslu olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne gitmeyi düşünüyorum. Sebebi ise 5 dakikalık mesafe olmasından dolayı.

Sınavını en iyi şekilde yap sonra bunu düşünürsün.

Teşekkür ederim dediğim gibi birinci sınıf öğrencisiyim siz bayağı ilgilisiniz anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…