Yazılım mühendisliği için en mantıklı laptop seçimi

Yazilimmuh

Hectopat
Daha fazla  
ASUS ROG Zephyrus G14, GA401QE-K2016, AMD Ryzen 7 5800HS, 16 GB, 1 TB SSD, RTX 3050 Ti, 120 Hz, FreeDOS, 14" WQHD taşınabilir bilgisayar.

Yukarıdaki bilgisayar ile, Apple MacBook Pro m1Pro 512SSD 16 GB RAM ürünü arasında kalmış bulunmaktayım, iki cihazı da kullananlardan geri dönüş almak isterim. Aslında bahsettiğim MacBook Pro ürününü almayı düşünürken, Apple'nin yeni geliştirdiği yonga her ne kadar yüksek performanslı olsa da ARM tabanlı olduğu için bazı yazılım geliştirme alanlarında sıkıntı yaşar mıyım diye endişedeyim. Eski Intel MacBook'lara Windows rahatlıkla kurulup çalıştırılabiliyordu fakat şu an araştırdığıma göre bu tarafta bir sıkıntı var. MacBook'a beni özellikle çeken şey kendi Apple ekosistemlerine uygulama yapma isteğim ve bu konuda kendimi belli bir yere kadar geliştirmiş olmam. Fakat öğrenci olduğum için C# masaüstü uygulama tarzında projelerim olabilir okul sebebi ile. Hangi seçim mantıklı olur veya daha iyi bir öneriniz var mı? Yardımcı olacak olanlara şimdiden teşekkürler.

Yukarıdaki ütün oldukça iyi, oyun motorları olsun Visual Studio olsun bu tür programları normal bir laptop açamıyor ancak Gaming laptoplar açabiliyor MacBook ve ROG bu tür programları açabilir ama MacBook birçok programda ek yazlım yüklemeni isteyecektir ve bazı programlar düzgün çalışmayabilir bu sebeple içinde Windows bulunan ROG laptopu almanı öneririm.

Teşekkürler,ben de aynı konu yüzünden endişe ediyorum o sebeple Rog a daha sıcak bakmaktayım.

Hocam 14" sanki aşırı küçük. Laptoptan çok anlamıyorum açıkçası ama yazılım içinse küçük ekran işleri zorlaştırır. Monitör alırım derseniz orasını bilemem tabi ama bence 17" bir laptop bakın.

Monitör ve klavye alacağım konuyu anlatırken söylemeyi unutmuşum.Özellikle cihazları 14inch bakıyorum taşıma kolaylığından dolayı.

İçinizde yeni nesil MacBook’lardan kullanıp işi yazılım olan veya bilgisayar/yazılım mühendisliği okuyan var ise ve bilgi verebilirse de çok yardımcı olur.

Bildiğim kadarıyla üniversitelerde C# ya da C++ dersleri yoğunlukla işleniyor. Tabi üniversite müfredatına da bağlı ama genel olarak Windows ile entegrasyonu kolay olan programlar üzerinde gidiliyor diye biliyorum. Bu şekilde düşününce Windows işlem sistemli bir bilgisayar daha mantıklı olur gibi sizin için.

Evet biz C,C++ ile ilgilendik birer dönem olmak üzere,seneye yüksek ihtimal ile C# projem olucak OOP dersinde fakat ben mobil uygulama alanında kendimi bir yandan geliştirmeye çalıştığım için bir mac cihaz ile tüm işlerimi görebiliyorsam çok iyi olurdu açıkçası.
Ayrıca yukarıda linkini bıraktığım Rog cihazı da kullanan var ise memnun mu diye geri dönüş yapabilirse çok sevinirim,malum ülkenin durumundan dolayı bir cihaz alırken aşırı yüksek maliyet ödeneceğinden dolayı insan bi aksilik olmasın istiyor.

"Bunu kullanamazsın" diye bir durum Macbook alsan da başına gelmez, mutlaka bir çözüm bulunabilir ama bana kalırsa özellikle C# vs. için native bir şekilde Windows cihaz kullanmak daha çok yönlü olacaktır. Linkteki ürün de bu çok yönlülük için en iyi ürün denebilir, çok hybrid bir ürün. Kullanmadım ama kağıt üstünde oldukça iyi, incelemelerine bakmanı öneririm. İlk mesajda Macbook Pro M1 Pro yazmışsın, Macbook gibi bir düşünce varsa standart M1 oldukça yeterli olur, M1 Pro 30k+ fiyatlarda fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…