Yazılım mühendisliği için en mantıklı laptop seçimi

"Bunu kullanamazsın" diye bir durum Macbook alsan da başına gelmez, mutlaka bir çözüm bulunabilir ama bana kalırsa özellikle C# vs. için native bir şekilde Windows cihaz kullanmak daha çok yönlü olacaktır. Linkteki ürün de bu çok yönlülük için en iyi ürün denebilir, çok hybrid bir ürün. Kullanmadım ama kağıt üstünde oldukça iyi, incelemelerine bakmanı öneririm. İlk mesajda Macbook Pro M1 Pro yazmışsın, Macbook gibi bir düşünce varsa standart M1 oldukça yeterli olur, M1 Pro 30k+ fiyatlarda fazla.
Yanıt için teşekkürler,linkteki ürünün inceleme videolarına baktım gayet iyi gözüküyor,tabi teknolojik cihazlarda şans da çok önemli sanırım dünyadaki en iyi laptopta bile mutlaka birileri sıkıntı yaşamış mağdur olabilmiştir teknik servisten servise koşturma gibi,şans artık bakalım,bahsettiğiniz bulunacak olası çözümleri araştırmaktayım macbook cihaz alırsam mağdur olmayayım diye.Kısacası araştırmaya devam.

Windows cihaz bakın hocam, en azından şimdilik. Dediğiniz gibi C ve C# tabanlı uygulamalar yapmanız gerekecek okul için, bu sebeple Macbook için henüz erken bence.

ROG Zephyrus G14 modeli yazılımcıların Windows tarafındaki favori cihazı. Hem taşınabilir, hem de yüksek performans veriyor. Isınma gibi bir sıkıntısı vs. yok. Harici ekran kartını da devre dışı bırakıp neredeyse 7-8 saat pil ömrü aldığını söyleyenler var Reddit'de. Ben bu cihazın 2022 modelini bekliyorum, Ryzen 6. nesil işlemci ve AMD ekran kartı ile verimliliği iyice artırmışlar. Aceleniz yoksa bu yaz 2022 modeli gelebilir, ona bakarsınız.

Windows cihaz bakın hocam, en azından şimdilik. Dediğiniz gibi C ve C# tabanlı uygulamalar yapmanız gerekecek okul için, bu sebeple Macbook için henüz erken bence.

ROG Zephyrus G14 modeli yazılımcıların Windows tarafındaki favori cihazı. Hem taşınabilir, hem de yüksek performans veriyor. Isınma gibi bir sıkıntısı vs. yok. Harici ekran kartını da devre dışı bırakıp neredeyse 7-8 saat pil ömrü aldığını söyleyenler var Reddit'de. Ben bu cihazın 2022 modelini bekliyorum, Ryzen 6. nesil işlemci ve AMD ekran kartı ile verimliliği iyice artırmışlar. Aceleniz yoksa bu yaz 2022 modeli gelebilir, ona bakarsınız.
Hocam bu cihaz 6800HS-RX6700S konfigürasyonuyla 1900€, 6900HS-RX6800S konfigürasyonuyla 2100€ olarak satışa çıkmış ben de takipteydim ama çok pahalı gibi. Belki RX6600S bir nebze uygun olur.

Asus tarafında en makul model 6800HS ve 680M olarak 1400€ gibi duruyor. Bunun yerine de 6800U ile de 680M geleceği için o modeller daha F/P olacak gibi, 6800U piyasada yok onları görmek gerek. Ama yeni Ryzen serisi genel olarak pahalı geliyor.

Öneri için teşekkür ederim fakat ekran kartı paylaşımlı bir Windows ürün MSİ de olsa gereksiz pahalı gözüküyor,Windows tarafında ihtiyacım olan dengeli bir laptop açıkçası ,orta bir ekran kartı iyi bir işlemci minimum 16 gb RAM minimum 512 ssd tarzında .MacBook larda bu dengeli durum sağlanıyor (üzerine de müthiş bir batarya)ama hem f/p açısından hemde bazı üyelerin anlattığı gibi yazılım konusunda bazı sorunları var şuan .Araştırmaya devam bütçem hazır fakat vizelerimden sonra laptopu temin edeceğim için zamanım var daha .
Araştırma sürecim devam ettiğinden dolayı öneri yapacak olanlar yapmaya devam ederse sevinirim.

Hocam diğer arkadaşın da bahsettiği gibi diğer ürün zamlı gelecektir,bu bahsettiğimiz linkteki(benim attığım ryzen7 5800hs ve 3050ti olan) ürün sizce beni yazılım konusunda ve genel olarak 5yıl performanslı götürebilir mi?
Açıkçası linkte attığım rog cihaz benim de içime çok sindi fakat bazı danıştığım insanlar intel daha stabil diyor tam olarak ne demeye çalıştıklarını anlamıyorum ,ryzen den memnun genel kitle fakat bazı kitle de kafada soru işareti bırakan yorumlar yapıyor ,bu konu hakkında da bilgisi olan varsa sebebini de açıklayarak söyleyebilirse sevinirim.

Son düzenleme:
Öneri için teşekkür ederim fakat ekran kartı paylaşımlı bir Windows ürün MSI de olsa gereksiz pahalı gözüküyor, Windows tarafında ihtiyacım olan dengeli bir laptop açıkçası, orta bir ekran kartı iyi bir işlemci minimum 16 GB RAM minimum 512 SSD tarzında. MacBook'larda bu dengeli durum sağlanıyor (üzerine de müthiş bir batarya)ama hem F/P açısından hem de bazı üyelerin anlattığı gibi yazılım konusunda bazı sorunları var şu an. Araştırmaya devam bütçem hazır fakat vizelerimden sonra laptopu temin edeceğim için zamanım var daha.
Araştırma sürecim devam ettiğinden dolayı öneri yapacak olanlar yapmaya devam ederse sevinirim.

Hocam diğer arkadaşın da bahsettiği gibi diğer ürün zamlı gelecektir, bu bahsettiğimiz linkteki(benim attığım Ryzen7 5800HS ve 3050 Ti olan) ürün sizce beni yazılım konusunda ve genel olarak 5yıl performanslı götürebilir mi?
Açıkçası linkte attığım ROG cihaz benim de içime çok sindi fakat bazı danıştığım insanlar Intel daha stabil diyor tam olarak ne demeye çalıştıklarını anlamıyorum, Ryzen'den memnun genel kitle fakat bazı kitle de kafada soru işareti bırakan yorumlar yapıyor, bu konu hakkında da bilgisi olan varsa sebebini de açıklayarak söyleyebilirse sevinirim.

Öncelikle ben de bilgisayar mühendisliği mezunuyum ortalama bir laptop ile 5-6 yıl okulda en ufak sıkıntı yaşamadan okudum, yeri geldi freelance iş yaptım, mezun olmadan bir işe girip kendi laptopum ile bir süre çalışıp para biriktirip yeni makine aldım. Millet neden bu bölümü okurkan bu kadar güçlü PC arıyor anlamıyorum. Kullandığım cihazda i5 vardı(güncel bir i5 Ti) ve ekran kartı oralama segmentti. Şimdi bakıyorum utanmasalar okul için i9 12900K + 3090 Ti sistem alacak millet :D.

Hocam diğer arkadaşın da bahsettiği gibi diğer ürün zamlı gelecektir, bu bahsettiğimiz linkteki (benim attığım Ryzen7 5800HS ve 3050 Ti olan) ürün sizce beni yazılım konusunda ve genel olarak 5yıl performanslı götürebilir mi?
Açıkçası linkte attığım ROG cihaz benim de içime çok sindi fakat bazı danıştığım insanlar Intel daha stabil diyor tam olarak ne demeye çalıştıklarını anlamıyorum, Ryzen'den memnun genel kitle fakat bazı kitle de kafada soru işareti bırakan yorumlar yapıyor, bu konu hakkında da bilgisi olan varsa sebebini de açıklayarak söyleyebilirse sevinirim.

Ryzen işlemcili cihazlarda uyumsuzluk gibi bir problem söz konusu değil. Attığınız 3050 Ti ekran kartlı Zephyrus G14 de işinizi rahatlıkla görecektir. Bana göre tek eksiği kamera olmaması. Onun dışında 10 numara bir cihaz, hem yeterli performansı var, hem de taşınabilir ve piyasadaki diğer Gaming cihazlara nazaran daha yüksek bir pil süresi sunuyor.

Linkteki Asus cihazın 2*8 gb RAM şeklinde olduğunu öğrenip ,aynı özelliklerde 1*16 olanını sipariş etmiş bulunmaktayım (1slot da boş olacak ilerde 32gb yapabileceğim),aldığım fiyata 16-512 m1 MacBook Air de alabilirdim az farkla fakat gerek burdaki arkadaşların yardımı olsun gerek dışardan araştırmalarım olsun Asus cihaza itti beni.Umarım doğru seçim yapmışımdır bakalım artık.Aslında Mac air ilerde de edinilebilirim bütçe sağlarsam; zaten m2,m3 diye gidecek onlar bu arada hem daha sağlıklı bir altyapısı olur zaman geçtikçe uygulama destekleri açısından da,çünkü m1 ler çıkalı 1 sene oldu hala bootcamp falan yok ortada şaşırtıcı bir şekilde.

Linkteki Asus cihazın 2*8 gb RAM şeklinde olduğunu öğrenip ,aynı özelliklerde 1*16 olanını sipariş etmiş bulunmaktayım (1slot da boş olacak ilerde 32gb yapabileceğim),aldığım fiyata 16-512 m1 MacBook Air de alabilirdim az farkla fakat gerek burdaki arkadaşların yardımı olsun gerek dışardan araştırmalarım olsun Asus cihaza itti beni.Umarım doğru seçim yapmışımdır bakalım artık.Aslında Mac air ilerde de edinilebilirim bütçe sağlarsam; zaten m2,m3 diye gidecek onlar bu arada hem daha sağlıklı bir altyapısı olur zaman geçtikçe uygulama destekleri açısından da,çünkü m1 ler çıkalı 1 sene oldu hala bootcamp falan yok ortada şaşırtıcı bir şekilde.
merhaba hocam, cihazdan memnun kaldınız mı? bir de cihazın linkini atabilir misiniz rica etsem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı