Yazılım Mühendisliği için nasıl bir yol izlenmeli?

ludwig w.b.

Hectopat
Önümüzdeki sene yazılım mühendisliği okumayı düşünüyorum fakat yurt dışında hatta büyük ihtimalle Almanya'da. Bu Mesleği yapmak istiyorum fakat birçok bölüm var bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimleri, informatik vs.

Şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim? Hangi bölüm bana daha fazla şey katar kodlama anlamında. Bir de hangi üniversitede okumak Benim için iyi olur Almanya'da.

Şimdiden teşekkürler :like:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım konusunda ilerlemekse amacınız Yazılım Mühendisliği bence okumanız gerekir.
Bilgisayar mühendisliğinde ise kodlama var ama yeterli değil bence.
Diğer bölümlerde ne kadar kodlama var bilgim yok.
Bence yapmanız gereken kodlamaya hangi bölüm daha çok ağırlık vermiş, onların ders içeriğini inceleyin öyle karar verin.
Gideceğiniz üniversite konusunda yardımcı olamayacağım. Bilgim yok.
Hangi üniversite kafanıza daha çok yatiyorsa ve hangisinde kodlama ağırlıklıysa onu seçebilirsiniz.

İyi günler, bir firmada denizcilik sektörüne hitap eden bir masaüstü paket program geliştiriyorum. Sürekli üniversitelerden stajyerler ve mühendisler çalışanlar geliyor. Her iki bölümünde gördüğü dersler hemen hemen aynı diyebilirim. Artık Java ağırlıklı dersler veriliyor.
Bu işin bu sektörün adamı olmak istiyorsan öğrenmek için okulu bekleme şimdiden başla temeli at ileride rahat edersin. Bir çok dil var bunlardan güncel olarak kullanılanlar; C#, VB.NET, MVC, PHP, ASP.NET vs.
İnternette çok fazla kaynak var hem dilinizi hem kendinizi geliştirirsiniz. Okulda işte bir adım önde olursunuz. Ben 2 yıllık programcılık okudum ve 2 yıldır çalışıyorum bir mühendis kadar bilgim mevcut.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı