Yazılım mühendisliği için özel Teknoloji ve İnovasyon Lisesi mi yoksa özel Anadolu Lisesi mi?

Muratt1

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda sistem beni imam-hatip lisesine attığım için mecbur imam-hatip'te okuyorum. Normal düz Anadolu liselerine OBP yetmiyor, bu yüzden ben de özel lise düşündüm ve Tasarım, Teknoloji ve İnovasyon Lisesi karşıma çıktı. Benim asıl hedefim yazılım mühendisliği ve 4 yıllık bir fakülte kazanmak. Bu lise sonuç olarak bir meslek lisesi ancak diğer meslek liselerine göre daha modernmiş. Ayrıca bu lisede yazılım geliştirme gibi dersler verildiği için faydalı olur. Bir de diğer mesleklere göre daha fazla TYT–AYT hazırlık desteği sunduğunu duydum. Sizce bu meslek lisesinden 4 yıllık üniversiteye gidebilir miyim yoksa düz bir özel Anadolu Lisesi mi daha iyi olur?

Özel fen lisesi mezunuyum, şimdiki aklım olsa kesinlikle bir meslek lisesinde okurdum.

Gideceğin lisenin üniversite sınavına katkısı %5 falan onu da söyleyeyim, hatta meslek lisesine gitsen orada sınavları daha kolay yaparlar sende daha iyi puanlar alırsın OBP'ni yüksek tutarsın.
İyi bir liseye gidince üniversitede çok iyi bir bölümde olacağını veya kötü bir liseye gidince üniversitede çok kötü bir bölümde olacağını sanma.

Özel fen lisesi mezunuyum, şimdiki aklım olsa kesinlikle bir meslek lisesinde okurdum.

Gideceğin lisenin üniversite sınavına katkısı %5 falan onu da söyleyeyim, hatta meslek lisesine gitsen orada sınavları daha kolay yaparlar sende daha iyi puanlar alırsın OBP'ni yüksek tutarsın.
İyi bir liseye gidince üniversitede çok iyi bir bölümde olacağını veya kötü bir liseye gidince üniversitede çok kötü bir bölümde olacağını sanma.
Tamamdır hocam sağolasın. Merak ettim şuan napıyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı