Yazılım mühendisliği için üniversite önerisi

Night_Mare

Hectopat
Daha fazla  
Daha 1 senem var şimdiden başlayacağım çalışmaya.
OBP düşük olduğu için sıralama yapacagimi sanmıyorum yani (67BP) ama 40k ya 30K'ya gireceğimi düşünüyorum.
Her neyse.
ODTÜ Kıbrıs kampüsünü gördüm (30k siralama)
Burada okunur mu sizce?
Avantajları dezavantajlari nelerdir?

Yoksa Türkiye'de mi okumalıyım?
Benim bahsettiğim sirlamayi gormeksizin iyi bir üniversite en dusuk neresi yazılmali?

Çoğu üniversitesi mezununun işsiz gezidigi bu dönemde işsiz kalmama için ODTÜ kıbrısa gidilir mi?
Veya ıssız kalmamak için en düşük nereye gitmem gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kıbrıs'ta aşırı para harcarsın. Çok pahalı Türkiye'den gelen bir öğrenciye göre.

Ve üstteki arkadaşın dediği gibi iş sende bitiyor. Üniversitenin adının bir yere kadar önemi var.
Portfolyonu geliştirebileceğine inanıyorsan Erzurum'da da okuyabilirsin.

En iyi üniversiteye gitsen bile iş sende biter. Haberin olsun.

Kıbrıs'ta aşırı para harcarsın. Çok pahalı Türkiye'den gelen bir öğrenciye göre.

Ve üstteki arkadaşın dediği gibi iş sende bitiyor. Üniversitenin adının bir yere kadar önemi var.
Portfolyonu geliştirebileceğine inanıyorsan Erzurum'da da okuyabilirsin.

İş sende bitiyor derken ne demek yani biraz açar mısınız?

Daha 1 senem var şimdiden başlayacağım çalışmaya.
OBP düşük olduğu için sıralama yapacagimi sanmıyorum yani (67BP) ama 40k ya 30K'ya gireceğimi düşünüyorum.
Her neyse.
ODTÜ Kıbrıs kampüsünü gördüm (30k siralama)
Burada okunur mu sizce?
Avantajları dezavantajlari nelerdir?

Yoksa Türkiye'de mi okumalıyım?
Benim bahsettiğim sirlamayi gormeksizin iyi bir üniversite en dusuk neresi yazılmali?

Çoğu üniversitesi mezununun işsiz gezidigi bu dönemde işsiz kalmama için ODTÜ kıbrısa gidilir mi?
Veya ıssız kalmamak için en düşük nereye gitmem gerekiyor?

Yazılım mühendisliği bölümü işsizliğin en düşük olduğu mühendisliklerin başında geliyor zaten, ayrıca bu bölümde kendini geliştirmen üniversite isminden daha önemlidir, en düşük diye bir limit yok, puanın yettiği sürece hepsine gidilir.

Yazılım mühendisliği bölümü işsizliğin en düşük olduğu mühendisliklerin başında geliyor zaten, ayrıca bu bölümde kendini geliştirmen üniversite isminden daha önemlidir, en düşük diye bir limit yok, puanın yettiği sürece hepsine gidilir.

Kendimi nasıl gelistirebilirim pekii?

Ayrıca ODTÜ de okumam bir avantaj sağlar mı gitmeye değer mi pahalı diyorsunu?
Yoksa uğraşmaya değmez mi?

İş sende bitiyor derken ne demek yani biraz açar mısınız?

Yani kendini geliştirebileceğine inanıyorsan üniversitenin önemi yok.
Örneğin Bilkent'te bilgisayar okuyan birisi var fakat kendini geliştirmemiş portfolyosu bomboş ve karşısında Tokat'tan mezun bir sürü proje geliştirmiş, kendi projelerini yayınlamış birisi var.
İşe kimi alırdınız?

İş sende bitiyor derken ne demek yani biraz aça.

Okuduğun üniversitenin ne olduğunu kimse önemsemiyor. Sana bir şey falan öğretilmeyecek. Kod konusunda sen tek başına kendini geliştireceksin. İstersen en iyi üniversite de oku bir şey bilmedikten sonra boş, senin yerine gidip ilkokul mezunu işi bilen adam alırlar.

Kendimi nasıl gelistirebilirim pekii?

Ayrıca ODTÜ de okumam bir avantaj sağlar mı gitmeye değer mi pahalı diyorsunu?
Yoksa uğraşmaya değmez mi?

Kurs kovalayıp sertifika alarak, yazılım dili ve dil öğrenerek, okul kulüplerine katılıp faaliyet göstererek.
Kendi projenizi yapmaya çabalayarak.

Okuduğun üniversitenin ne olduğunu kimse önemsemiyor. Sana bir şey falan öğretilmeyecek. Kod konusunda sen tek başına kendini geliştireceksin. İstersen en iyi üniversite de oku bir şey bilmedikten sonra boş, senin yerine gidip ilkokul mezunu işi bilen adam alırlar.

Aynen öyle hocam. Kesinlikle katılıyorum.
Ve bir şeye şahit oldum: LinkedIn gibi sitelerde işyerleri filtrelemede üniversiteyi kapatıp portfolyoyu açıyor. Yani üniversitenin önemi %10 bile değil.

Yani kendini geliştirebileceğine inanıyorsan üniversitenin önemi yok.
Örneğin Bilkent'te bilgisayar okuyan birisi var fakat kendini geliştirmemiş portfolyosu bomboş ve karşısında Tokat'tan mezun bir sürü proje geliştirmiş, kendi projelerini yayınlamış birisi var.
İşe kimi alırdınız?

Anladım peki kendimi gelistirmem için ne yapmam lazım yani bu konulara yabancıyım.
Portfolyo nedir ne yapılıyor nasıl yapılıyor?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı