Yazılım mühendisliği için üniversite okumak gerekli mi?

JETTİN ULTİSİ

Hectopat
Katılım
19 Aralık 2020
Mesajlar
1.180
Çözümler
4
Arkadaşlar selam ben bu sene mezuna kaldım. Okumak istediğim tek bir bölüm var o da yazılım mühendisliği. Başka bir bölüm okumak istemiyorum. Bu sefer de sayısal bölümüne çalışıyorum fakat çok zorlanıyorum. Gerçekten bayağı bir zorlanıyorum. Bildiğim kadarıyla başka bir bölümden gidilmiyor. Yazılım mühendisliği için üniversite şart mı? Bu konularda biraz cahilim konuya vakıf arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Diplomasız bir yazılımcı olmak istiyorsanız yaptığınız işlerde kendinizi kanıtlamalısınız. Diplomalı olunca da kanıtlamalısınız lakin iş başvurularında ciddi anlamda önünüz açılacaktır. Yani birinde sizin yaptıklarınıza odaklanacaklar, diğerinde ise nerede okuyup sonradan yapacaklarınıza bakacaklar.
 
Evet, yazılım mühendisliği için üniversite şart. Dönemin henüz başındasın. Kendine hedef koyman hala bir başlangıç yaptığını gösteriyor. Bölümün için kendi potansiyelini göz önüne alarak şu üniversitelere girmek isterim şeklinde de bir hedef belirlemen sayısal alana çalışma konusundaki motivasyonunu artıracaktır. Mezuna kalmış olman bir eksiklik değil bunu hiçbir zaman unutma. Bunu sana söyleyen kişi 3 yıl mezuna kalıp net karar verdikten sonra bölüm seçen biri.
 
Şart değil ama kendi kendini geliştirmen lazım kendini kanıtlaman. 2 yıllık bil. Prog. Oku DGS ile yazılım ya da bil mühendisliğine geçersin.

Hocam dediğiniz bölüm neye giriyor acaba?
Mühendislik için okumaktan başka şansın yok. Ben şu anda 2 yıllık Bilişim Güvenliği okuyorum, bu sene DGS sınavına girip Yazılım veyahut Bilgisayar mühendisliğine geçeceğim. Diploma önemli.
Hocam DGS genel olarak zor oluyor mu?
 
Hocam dediğiniz bölüm neye giriyor acaba?

Hocam DGS genel olarak zor oluyor mu?
Hocam şöyle ki sınavda sadece türkçe ve matematik 1 (TYT Matematiği) var. Sayısaldan gireceğimiz için sadece matematiğe abanıyoruz. Sınav 120 sorudan oluşuyor. 60 mat 60 türkçe ve zaman biraz kısıtlı. O yüzden bol bol deneme çözüp hızlanmak gerekiyor. Taban puanları fazla değil, en fazla 350 falan var. Kontenjanlar az. Çalışıp öğrendikten sonra YKS ye göre kolay.
 

Geri
Yukarı