Yazılım Mühendisliği için YGS ve LYS'den Ne kadar Net Yapmalıyım?

Makaleler
9
Daha fazla  
Arkadaşlar, bu sene YGS ve LYS sınavlarım olacak, hedefim Yazılım mühendisliği fakat aklıma takılan bir soru var. Çoğu arkadaş gibi benimde matematiğim kötü. Ben Türkçe, tarih, coğrafya gibi derslerin sorularını 48'ini doğru yapsam (30 Türkçe, 10 Tarih, 8 Coğrafya). Ve matematikten 10 net, fizik, kimya ve biyolojiden de toplamda 10 net çıkarırsam, yazılım mühendisliğini kazanır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz çalışmalısın dostum. Hangi üniversite istiyorsunuz? Yazılım mühendisliği istiyorsanız matematik ve ingilizce olması daha iyi olur.

Dostum diğerlerinden biraz bilsen yeter zaten YGS çok basit bir sınav %90 okuduğunu anlama ve yorumlama bilgiye dayalı soru çok az, senin için önemli olan LYS. Matematiği yutarsan istediğin bölüme gidebilirsin (yazılım mühendisliği için konuşuyorum).

Söylediğiniz net sayıları ile imkanı yok kazanamazsınız. Tabii devlet üniversiteleri için konuşuyorum. Özeli bilemem. Ayrıca ne YGS'de ne de LYS'de İngilizce sınavı var.

Söylediğiniz net sayıları ile imkanı yok kazanamazsınız. Tabii devlet üniversiteleri için konuşuyorum. Özeli bilemem. Ayrıca ne YGS'de ne de LYS'de İngilizce sınavı var.
LYS'de yabancı dil sınavı var. Üniversitee kazanmaktan ziyade yazılım öğrenme aşamasında İngilizce olması iyi olur demek istedim.

Bu tarz mühendisliklerde en önemli iki ders Matematik ve Fiziktir. Bunlar olmadan imkanı yok. Çok net çalışmanız lazım.

Matematik insana ayrı bir kavrama yeteneği sağlıyor. Bu da algoritmalarda oldukça işi kolaylaştırıyor. Matematik iyi değilse üzgünüm ama bu yol da kolay değil. Zaten yazılımın çalışma prensibi fonksiyon. Matematik öğrenmelisin.

Gerçeği Üniversite şart değil çoğu yazılımcı okumamış bile. Yabancı dilim iyidir, bunu daha da geliştirip kendimi yazılım alanında geliştireceğim. Amacım şirkete bağlı olarak çalışmak değil zaten pek diploma filan gerek olmayacak. Freelancer olarak çalıştığım vakit bana baya bir getirisi olacak. Yorumlarınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…