Yazılım Mühendisliği ile yurt dışında çalışmak

sinkare.coskare

Hectopat
Katılım
13 Haziran 2019
Mesajlar
606
Dostlar, Fırat üniversitesi yazılım mühendisliği düşünüyorum. Bu işlere çok ilgim var. Kendimi geliştirirsem ciddi yerlere gidebilir miyim? Hedefim yurt dışında çalışmak ama bunları çevremdekilere söylesem Vatan haini gibi söylemler alıyorum. Nasıl bir yol izlemeyelim?
Saygılar...
 
Türkiye'de harcandığını düşünüyorsan git, yolun açık olsun. Vatan haini falan olmazsın yani.

Ancak yurt dışında değer görecek seviyeye gelmek çok da kolay değil. Gerçekten istemen ve çalışman lazım. Üniversite bittikten sonra da kendini sürekli geliştirmen lazım. @Eray T
 
"Gemisini kurtaran kaptan." derler ya, çok doğru bir söz. Siz kendi hayatınızı kurtarmak için ülke dışına gideceksiniz, onları alakadar etmez. Siz kendinizi geliştireceksiniz ve size vatan haini diyecek insanlar yalnızca size ayak bağı olacaklar. En iyi tavsiyem hayatınızı sürekli kendinizi geliştirerek yaşamanızdır.

@Uton seni de alalım hocam buraya :)
 
Zaten sırf bu yüzden kesinlikle ilk fırsatta yurtdışına çıkmalısın. Bölüm çok parlak ve dünyanın her yerinde iş bulabilirsin. Çomaristan'da sürünmene gerek yok.
Sağ olun hocam ülke değerlerime hakaretiniz için.

Ayrıca, yurt dışına çıkın hocam gerçekten kültürlü bir insan olursunuz en azından. İlber ortaylı 5 kitabından 4'ünde söyler, "yurt dışına çıkın orada görülecek şeyler var.".
 
Bu ülkede kalmak gibi bir fikir farklılığın olacaksa ilerleyen zamanlarda, mühendisliğin her alanından uzak durmalısın zaten. Benim fikrimse sen direk üniversitedeyken erasmus felan yap. Burada eğitim alıp gelişmek zor.
 

Geri
Yukarı