Yazılım mühendisliği mi siber güvenlik mi?

Merhaba, iki bölüm arasında kaldım. Ama birisi 4 senelik birisi 2 senelik.

Siber güvenliğe ilgim olduğundan siber güvenlik aklımı karıştırıyor. Sizce hangi hamle mantıklı?

Başka önerebileceğiniz bölümler var mı?

Siber güvenliğe ilgim olduğundan siber güvenlik aklımı karıştırıyor. Sizce hangi hamle mantıklı?

*Bence* yazılım mühendisliği. Çünkü önü daha açık bana göre ilerideki dönem yapay zeka dönemi yazılıma daha çok ihtiyaç duyulacaktır ama karar senin.

Aklınızda önerebileceğiniz başka bölümler var mı?

Hocam yani ileri yatırımlı bölümler okumak daha mantıklı dönem teknoloji dönemi kısacası siz eğer sıralamanız tutuyorsa teknolojik bölümler yazmanız faydanıza olacaktır. Ama yazılım mühendisliği de buna uyan bölümlerden.

*Bence* yazılım mühendisliği. Çünkü önü daha açık bana göre ilerideki dönem yapay zeka dönemi yazılıma daha çok ihtiyaç duyulacaktır ama karar senin.
Siber güvenliğin ne eksiği var da yazılımın önü daha açık? Gerçi o da yazılıma giriyor.
Ortada panel bilgilerinin dolaşmasından anlıyoruz siber güvenliğin ne kadar önemli olduğundan.

Siber güvenlik çok ihtiyaç duyulan bir bölüm aslında. Devlet bu sene 3 tane daha üniversiteye bu bölümü açacak. Yani toplamda 5 üniversite 100 kontenjan. Şayet yazılım mühendisliğini İstanbul Teknik Üniversitesi gibi bir üniversitede okuyacaksan asla kaçırma. Yok buralarda okumayacaksan bence siber güvenlik bölümüne git.

Siber güvenliğin ne eksiği var da yazılımın önü daha açık? Gerçi o da yazılıma giriyor.
Yazılım mühendisliği siber güvenliği de kapsıyor da ondan. Siber güvenlik mezunu birisinin yapabileceği her şeyi yazılım mühendisi ve bilgisayar mühendisi de yapar ancak bilgisayar/yazılım mühendisinin yapabileceği şeyleri siber güvenlik mezunu yapamaz.

Benim önerim sıralaman tutuyorsa bilgisayar mühendisliği okuman. Yazılımın yanında elektronik de öğreniyorsun. Mesleğe katkısı oluyor, yöneldiğin alana bağlı olarak. Siber güvenlikte elektronik bilgisi kesinlikle önemli. Bir şeyin nasıl çalıştığını bilmeden onu koruyamazsın, ona saldıramazsın. Fiziksel açıklar bulup veri çalan hacker'lar yok mu sanıyorsun? 🙂

Yazılım mühendisliği siber güvenliği de kapsıyor da ondan. Siber güvenlik mezunu birisinin yapabileceği her şeyi yazılım mühendisi ve bilgisayar mühendisi de yapar ancak bilgisayar/yazılım mühendisinin yapabileceği şeyleri siber güvenlik mezunu yapamaz.

Benim önerim sıralaman tutuyorsa bilgisayar mühendisliği okuman. Yazılımın yanında elektronik de öğreniyorsun. Mesleğe katkısı oluyor, yöneldiğin alana bağlı olarak. Siber güvenlikte elektronik bilgisi kesinlikle önemli. Bir şeyin nasıl çalıştığını bilmeden onu koruyamazsın, ona saldıramazsın. Fiziksel açıklar bulup veri çalan hacker'lar yok mu sanıyorsun? 🙂
Ya hocam buradaki arkadaşın seçeneğine göre 4 yıllık bilg. müh. daha mantıklı ama bilg. müh. okuyan adam da bir spesifik bir alana yönelmesi gerekiyor.
Hekimler gibi.
4 yıllık siber güvenlik bölümü açılırsa da ona göre eğitimi olur. Yapay zeka bölümü gibi. Yapay zeka ile bilg. arasında bir kaç ders farklılığı vardı sadece. Onun gibi olurdu olsa öyle bir bölüm, tahminimce.

Hocam öncelikle sıralamanız nedir merak ettim de
Ayrıca yazılım yazabiliyorsanız siber güvenliği tercih etmek pek mantıklı değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı