Yazılım Mühendisliği Nasıldır ?

Bu bölüm ile ilgili olarak Elazığ Fırat Üniversitesini tavsiye edebilirim. Toplamda 5 yıl İngilizce olarak yazılım mühendisliği gösteriyorlar. 3 Yıl Türkiye'de 2 yıl Amerika'da. Giden abilerimiz var, oldukça iyi bir eğitim alıyorlar, kendilerini geliştirdiklerini ifade ediyorlar ama hepsinden önce senin azmine kalmış bunlar.

O üniversitede yazılım mühendisliği okuyan herkes mi Amerikaya gidiyor ? Ayrıca sadece bu bölüm mü?

O üniversitede yazılım mühendisliği okuyan herkes mi Amerikaya gidiyor ? Ayrıca sadece bu bölüm mü?

Herkesten kasıt benim bildiğim not ortalaman en az 2.2 olmalı ve sınavdan yeterli not alman gerek. Birde kontenjan var iki üç kişi oluyor genelde.

Sırf yazılım mühendisliği bölümü için mi bu yurtdışında eğitime devam etme olayı ? Mesela ben bilgisayarla ilgili başka bir bölüm okumak istiyorum o zamanda yurtdışında eğitime devam etme gibi durumum var mı ?

Kişiye bağlı yurt dışında devam etmek. Sadece yazılım mühendisleri yurt dışına gider diye bir şey duymadım. Bizim üniversitede mesela her bölümden kontenjan 2 kişiyle sınırlı. Tabi üniversiteden üniversiteye erasmus koşulları değişebiliyor. Her üniversiteyi ayrı ayrı sağladığı imkanlara göre incelemen gerek.

Peki masrafları devlet mi karşılıyor yoksa kendi imkanımızla mı gidiyoruz yurtdışına ?

Özel üniversite ve normal üniversitelerde değişebiliyor. Özelde bu mütevelli heyetinin kararına bağlı. Devlet üniversitelerinin uygulaması hakkında bilgim yok.

İzmir Ekonomide yazılım müh. okuyorum detaylı bir şekilde yardımcı olabilirim. Takılan birşey varsa ?

İzmir Ekonomide yazılım müh. okuyorum detaylı bir şekilde yardımcı olabilirim. Takılan birşey varsa ?
Ben bu sene bu bölümü düşünüyorum aklımda Bahçeşehir Üniversitesi tam burslu var. Her hangi bir öneriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…