Yazılım Mühendisliği vs Bilgisayar Mühendisliği

Üniversitenin verdiği eğitimin dışında kendine kattığın şeylerdir başarını belirleyen.
Bunlar doğru orantılıdır.
Sadece okula gidip gelirsen abi iş yok ya dersin 4 sene sonra.

He bide istekli olman lazım. Hani geleceğin mesleği diye yapmamak lazım. Mesela doktor olanların çoğu refah düzeylerini yüksek tutmak için okuyor. İstisnalar dışında. Ben yapay zekaya sahip robotlarla ve ilerleyen teknoloji ile doktorluğun değerinin düşeceğine inanıyorum.
Yalnız okudum da yazdıklarımı, aşağıdaki cümlelerden hangisi paragraf akışını bozuyor sorusu gibi olmuş Affedin. Umarım anlatabilmişimdir.

İyi günler,

Ben Hacettepe bilgisayar mühendisliğinde okumaktayım, zamanında ben de senin gibi yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasında kalmıştım. İTÜ bilgisayar mühendisliği mezunu kuzenim bana şöyle demişti "Yazılım mühendisliği derslerini zaten bilgisayar mühendisliğinde göreceksin bence takılma."

Hazırlığı geçip bölüme başladığımda ve verilecek dersleri incelediğimde "Software Engineering" diye direk dersimiz olduğunu gördükten sonra zamanında böyle bir ikilemde kalmamın gereksiz olduğunu fark ettim.

Son olarak bildiğim kadarı ile yazılım mühendisliği bir-iki devlet üniversitesinde ve bir-iki köklü özel üniversitede var, seçeceğin bölüm kadar hangi üniversiteyi tercih edeceğinde önemli.

Başarılar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar ve Gen bölümünden uzak dur. Bende tam 5 yıl boyunca çalışmak istedim fakat sonra özel bir okula başladım oradaki kodlama/donanım kursu hayatımı değiştirdi. Şimdi ben Elektrik-Elektronik Mühendisliği istiyorum. İçinde hem donanım hem yazılım hem ağ var. Özellikle Tıp Elektroniği, Telekom, Bilgisayar firmalarında çalışabilirsin. Bu bölüm için öncelik olarak Fizik-Matematik önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…