Hangisinin daha mantıklı olduğunu yine kodu inceleyip algıladığı için değil, daha fazla kaynakta gördüğü veya daha çok kullanıldığı için öneriyor. Yani iki kod arasından önermediği kodun senin işine yarama ihtimali de oldukça yüksek. Hatta en yüksek ihtimal, iki kodun da senin işine yaramayıp sadece belli başlı içerdiği fonksiyonların kullanılabilir olması. Bir bilince sahip olmadıktan, neyin "ne amaçla" yapıldığını kavrayamadıktan sonra bir yazılımcının işini yapabilmesi mümkün değil.
Ürün geliştirme kısmında çok vasat işler çıkarıyor. Bunlar kesinlikle bir yazılım mühendisinin para kazanabileceği seviyedeki işler değil. Dediğim projeler de öyle bana Facebook yaz, İnstagram yaz gibi projeler de değil, Up Work'ta 100 dolara verilen projeleri bile yapamıyor. Sadece çok basit seviye işler yapabiliyor (basit bir web sitesi sayfası gibi, hani Wordpress'te bedavaya yapabileceğin türden.). Ben yapay zekanın araç olmanın ötesinde bir işe evrilebileceğini düşünmüyorum, LLM ve yapay zeka bu şekilde çalışmıyor çünkü. En fazla daha hızlı ve işlevsel bir Google olabilir.