Yazılım mühendisliğinin önü açık mı?

Merhaba yazılım mühendisliğinin önü açık mı?

Elbette açık. Yazılıma ilgin varsa kesinlikle öneririm.

İstatistiğe bakacak olursak bence değil. Evrim Ağacının da dediği gibi bu yılın sonuna kadar 3 şirketten 2'si yapay zeka yüzünden işçi çıkarmaya başlayacak. En kötü ihtimalle koltuğu hatrı sayılır seviyede sallanacak.

Yazılım mühendisliğinin yaptığı her şeyi yapay zeka birkaç yıla rahatça yapabiliyor olacak. Şimdiden tek cümleyle oyun kodları yazdırabiliyorsun.

Bilgisayar mühendisliği de bence biraz sakat.

Evrim Ağacı'nın yaptığı videolar mantıklı ancak bu şekilde işlemiyor. Yani yapay zeka kullanarak bot yazmakla veya yapay zekaya başınızın ağrıdığını söylediğinizde size ilaç önermesi çok anlamlı şeyler değil, bu şekilde Bilgisayar Mühendisliği veya Tıp bitmez. Yani Google'a sorarak bulabileceğiniz sonuçları Yapay Zeka ile yapınca çok büyük verim almış olmuyorsunuz. İşleri hızlandıracak bir araç olabilir ancak, ben de bilgisayar mühendisi olarak aktif bir şekilde kullanıyorum, ancak verdiği kodlar büyük oranda hatalı ve eksik. Kullanma sebebim ise internette arama sürecimi kolaylaştırması. İyi derece programlama bilmeyen kimsenin işine yaramaz yapay zeka.

Son düzenleme:
Yapay zeka elimizden alır mı peki.
benim düşüncem işin hamallık kısmını aktif olarak yapay zekaya yaptirıyoruz zaten şu anda, ilerleyen zamanlarda bu yine artacak ama işin kurgu kısmını, mühendislik kısmını yine biz yapacağız tamamen yapay zekanın düşünüp bir ürün üretmesi için bence daha çok var

Elbette açık. Yazılıma ilgin varsa kesinlikle öneririm.

Evrim Ağacı'nın yaptığı videolar mantıklı ancak bu şekilde işlemiyor. Yani yapay zeka kullanarak bot yazmakla veya yapay zekaya başınızın ağrıdığını söylediğinizde size ilaç önermesi çok anlamlı şeyler değil. Yani Google'a sorarak bulabileceğiniz sonuçları Yapay Zeka ile yapınca çok büyük verim almış olmuyorsunuz. İşleri hızlandıracak bir araç olabilir ancak, ben de bilgisayar mühendisi olarak aktif bir şekilde kullanıyorum, ancak verdiği kodlar büyük oranda hatalı ve eksik. Kullanma sebebim ise internette arama sürecimi kolaylaştırması. İyi derece programlama bilmeyen kimsenin işine yaramaz yapay zeka.
Zaten yazılım ve bilgisayar mühendisliği kolay ölebilecek bir bölüm değil. Hala bayağı bir aktif. Ancak buna bir şey düşman olacak olursa o yapay zeka olacağı kesin bence. Çünkü insan eliyle yazmak ile yapay zekanın veri tabanındaki verilerle hıphızlı yazması arasında fark var.

Yapay zeka elimizden alır mı peki.

Yukarıda anlattığım gibi, yapay zeka süper bir güç gibi bakılıyor ama aslında uzaktan yakından alakası yok. Birçok mühendisin internet üzerinde kaydettikleri verileri derliyor o kadar. Ancak bunun doğru mu yanlış mı olduğuna bakmıyor, çünkü yapay zeka bir insan gibi düşünemiyor. Düşünemediği için sana sadece daha hızlı bir Google görevi görebilir sadece. Pek gözünüzde büyütmeyin bu işi, çoğu Youtuber videoları izlensin diye bu tarz içerikler üretiyor, sonuçta onların da mesleği bu.

Yazılımcı olmak bir yazılım dili bilmekten ziyade, çok taraflı planlama, matematik, yaratıcılık, problemleri görme ve onları çözme becerisi gerektirir. Eğer yapay zeka ileride tüm bu becerileri tam anlamıyla karşılayacak ise işsiz kalacak olan sadece yazılımcılar olmaz, hatta en son yazılımcılar olur.
Hangi mesleği yapmak istiyorsanız onu yapın derim.

Yazılımcı olmak bir yazılım dili bilmekten ziyade, çok taraflı planlama, matematik, yaratıcılık, problemleri görme ve onları çözme becerisi gerektirir. Eğer yapay zeka ileride tüm bu becerileri tam anlamıyla karşılayacak ise işsiz kalacak olan sadece yazılımcılar olmaz, hatta en son yazılımcılar olur.
Hangi mesleği yapmak istiyorsanız onu yapın derim.
Beyin işini bizim üstleneceğimiz kesin. Pratik kısmında yapay zeka sorun yaratabilir. Yazılım mühendisliği de kolay ölmez diye düşünüyorum ben de.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı