Yazılım muhendisleri ne yapar?

Yuri09

Hectopat
Kusura bakmayın konuyu nereye açacağımı bilemedim.
1. Yazilim muhendisleri ne yapar?
2. Ne kadar maaş kazanabilirler?
3. Nerede calisirlar?
4. Ne gibi projeler yaparlar 2 ornek?
Lise ögrencisiyim bölüm seçeceğim karar vermek için soruyorum.
Yazılımcıyla yazilim muhendisi farklı mıdır? Farklıysa ustteki sorularim yazılımcılara da soruyorum. Iyi bilen 3 4 kisi soylerse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Bilgisayarda gördüğün programları, işletim sistemlerini onlar yapar. Genelde takım halinde çalışırlar.
2. Uzman olduğu dil ve platformda değişiklik gösterir.
3. Şirketlerde ve freelance.
4. İşletim sisteminden tut kullandığın tarayıcıya kadar.

Yazilim muhendisiyle yazilimci arasinda fark var mı?
Yazılım mühendisi, mühendislik fakültesinden mezun olup lisans sahibi olanlara verilen ünvandır. Aynı zamanda halk arasında yazılımcı da denilebilir. Ancak mühendislik fakültesinden mezun olmadan kendi sahip olduğu bilgi birikimiyle yazılım geliştirebilen kişilere yazılım mühendisi değil sadece yazılımcı denir. Aslında yaptığı işe veya çalıştığı pozisyona göre ünvanlar değişebilir. Aralarında seviye olarak da fark var veya yok diyemem. Çünkü; bu her ikisinin de kendini ne kadar geliştirebildiğine bağlıdır. Ayrıca bu durum eğitim sistemine bağlı olarak da değişebilir ancak o ayrı bir tartışma konusu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı