Yazılım nasıl öğrenilir?

Daha fazla  
Yazılım öğrenmek için hiçbir şey bilmiyorum sadece yazılım dili öğrenim oyun uyg. Geliştirmek istiyorum nereden basliyayim, kursa gitmeli miyim? Kısacası "ne yapayım" bilgim falan yok. İleride yazılım mühendisi olmayı da düşünüyorum. Bana tavsiyesi olan var mı nasıl başlamam gerektiği ile ilgili?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım öğrenmek için hiçbir şey bilmiyorum sadece yazılım dili öğrenim oyun uyg. Geliştirmek istiyorum nereden basliyayim, kursa gitmeli miyim? Kısacası "ne yapayım" bilgim falan yok. İleride yazılım mühendisi olmayı da düşünüyorum. Bana tavsiyesi olan var mı nasıl başlamam gerektiği ile ilgili?

Java, Python ve C# formsdan başlayabilirsin en basiti C# forms dur yapacağın uygulamaya göre değişir bir de WPF falan var onlarda biraz kodla tasarım iç içe gibi bir şey.

Bu tabloya göre öğrenmek istediğiniz programlama diline karar verebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Programlama Dilleri Tablosu.png
    Programlama Dilleri Tablosu.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 252
Yalin Kod - YouTube

Bu kanal işine yarayabilir. Yazılım nasıl öğrenilir sorusu artık tembel bir soru bence, artık cevabının alınmış olması lazım. Bütün yazılımcılar genelde şunu diyor: Hangi dilden başladığın çok önemli değil, proje tasarla ve bir dilde onu(projeni) geliştirmeye emek ver.

Yazılımdan önce temel bilgisayar bilimi, matematik, İngilizce bilgini geliştir. Derslerinde başarı sağla ve iyi bir üniversite kazan. Temel denk olmaz ise o bina yıkılır. Temelini kuvvetlendir. Yazılım işine üniversite kazanınca tam anlamıyla odaklan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı