Yazılım nasıl öğrenilir?

Matapios

Centipat
Merhaba, ben son zamandir yazilimla bayağı ilgileniyorum. Kendimi 0'dan nasıl gelistirebilirim suanlik hiçbir bilgim yok ve bayağı bir zamanim var. Bu zamanimi yazilimi ogrenmek istiyorum. Yardim ederseniz cok sevinirim, simdiden yorumlariniz icin teşekkürler.

@453476 hocam yardim ederseniz cok sevinirim.

Merhaba, ben son zamandir yazilimla bayağı ilgileniyorum. Kendimi 0'dan nasıl gelistirebilirim suanlik hiçbir bilgim yok ve bayağı bir zamanim var. Bu zamanimi yazilimi ogrenmek istiyorum. Yardim ederseniz cok sevinirim, simdiden yorumlariniz icin teşekkürler.

@megapat hocam yardim ederseniz cok sevinirim.
Ben ChatGPT ile yardım alıyordum bazen. YouTube'da bir sürü yazılımla ilgili videolar var.

link bu yazıdaki BTK akedemiden öğrenebilirsin 0'dan eğitimler var pratik yaparak alışırsın inşallah hocam.

Hocam suanlik bir kurs filan almak istemiyorum cunku bir sureligine Türkiye'ye geldim burada ogrenebildigim kadar cok şey ogrenip yasadigim ulke de almayi planliyordum kurs u. Onerebileceginiz farkli bir yer var mı ücretsiz.

Ben ChatGPT ile yardım alıyordum bazen. YouTube'da bir sürü yazılımla ilgili videolar var.

Haklisiniz hocam da 0'dan baslamak icin cok degisik videolar var hangisinden baslamaya karar veremedim birde tavsiye lerinizi istedim. Cevap icin teşekkür ederim hocam.

@453476 hocam yardim ederseniz cok sevinirim.
Yazılım ile kendini geliştirmen güzel bir şey. Algoritma öğrenerek başlayabilirsin. Sonra dil olarak genelde Python öneriyorum. Ama ilgi alanına göre değişir. Lakin genellikle Python öğrenip sonra ilgili dile yönelirler. Python en basit dillerden biridir. void ile uğraşmıyorsun, namespace ile uğraşmıyorsun. 1 satir print yazıyorsun direk print ediyor. Önce algoritma öğren. Yoksa dili hiç bir şekilde öğrenemezsin. Programlama ezber bilgi istemez. Mantık ister.

YouTube'den öğrenebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber sana yardımcı olur çoğu ücretsiz olarak Python'u buradan öğreniyor. Class konusuna kadar her şeye girmiş. Unutma, minik projeler yapmadan kodlamada ilerleyemezsin. Web sitesi kodlamak istiyorsan HTML, CSS, JS/PHP bu 3 dili de kavrayacaksın. Ama içlerinden sadece biri kodlama dili. O da JS/PHP. JS/PHP, İkisi ayrı bir dil bu ara JavaScript veya PHP. Ama PHP çok eskilerde kaldı artık herkes JavaScript ile kodluyor. Dolayısıyla HTML, CSS, JS bu üçü olmadan da web sitesi olmaz. Web sitesi kodlayıp kodlamayacağını bilmiyorum ama yine de bilmen gerektiği için açıklamak istiyorum

HTML, işaretleme dilidir. zaten M harfi de markup yani işaretlemeyi temsil ediyor. Tam açılımı ise HyperText Markup Language. Sitede bir nesnenin nereye koyacağını bu dil belirliyor.

CSS ise, HTML ile koyulmuş nesneleri makyajlar. Bu da tasarım için çok önemlidir.

Javascript ise ana kodlama dilidir. Neyin ne yapacağını da bu dil belirler. Tıklanan butonun tepki vermesi cart curt, hepsini bu dil üzerinde kurarlar. PHP de aynı görevi görür ama PHP JS'ye göre çok karışık ve eski bir dildir.

Eğer Web sitesi değil de Windows program kodlayacaksan o zaman tek bir tane kodlama dili yeterli oluyor. Yine buna bağlı olarak CSS kullanmak gerekebilir her zaman. Ne kodlayacaksan söyle ona göre detay vereyim.

Hocam suanlik bir kurs filan almak istemiyorum cunku bir sureligine Türkiye'ye geldim burada ogrenebildigim kadar cok şey ogrenip yasadigim ulke de almayi planliyordum kurs u. Onerebileceginiz farkli bir yer var mı ücretsiz.

Haklisiniz hocam da 0'dan baslamak icin cok degisik videolar var hangisinden baslamaya karar veremedim birde tavsiye lerinizi istedim. Cevap icin teşekkür ederim hocam.
Algoritma öğrenerek başla ve yeterli seviyeye geldiğini düşündüğün zaman öğrenmek istediğin yazılım dilinde küçük projelerle başla. Galiba en iyi yöntemlerden biri bu.

Öncelikle yazılımın ne olduğunu, neye hizmet ettiğini içerisinde hangi alanlara ayrıldığını araştırarak başlayabilirsin. Bu konuda yapay zekadan yardım alabilirsin. Ardından kendine bir alan seçmen gerekir. Web geliştirme, mobil geliştirme, oyun geliştirme, yapay zeka ve makine öğrenmesi, masaüstü uygulama geliştirme vb. bir çok alan var. Bu alanlar hakkında bir araştırma yap ve kesinlikle sana en çok motivasyonu veren ve çalışırken/öğrenirken en çok zevk alabileceğini düşündüğün alanı seçmeye çalış. Bunun ardından seçtiğin alanda kullanılan yazılım dillerini araştır. Örneğin oyun geliştirme için C++, C#, Lua gibi diller var. Seçeceğin alan için bulduğun dilleri araştır ve o dille başla. Bazı arkadaşlar dil öğrenmeden önce algoritma öğrenerek başlanacağını söyleyebilir, evet doğru. Fakat, saf bir şekilde algoritma öğrenmenin özellikle yeni başlayan birine yeterli motivasyonu vereceğini sanmıyorum. Küçük projeler geliştirerek dili öğrenirken algoritmayı da kavramak daha iyi olacaktır.

İlk olarak BTK Akademi'den temel eğitimi alarak başla, devamında youtube kanalları ile kendini geliştir. Şuan isimleri aklıma gelmedi.

İlk olarak BTK Akademi'den temel eğitimi alarak başla, devamında YouTube kanalları ile kendini geliştir. Şu an isimleri aklıma gelmedi.

Hoca yukarida belirttigim gibi suanlik bir kurs filan almaya pek gerek olmadigini dusunuyorum bu 2 ay icerisinde bazi bilgiler endigim zaman ulkeme donup kurs almayi dusunuyorum. Cevabin icin teşekkürler.

Hoca yukarida belirttigim gibi suanlik bir kurs filan almaya pek gerek olmadigini dusunuyorum bu 2 ay icerisinde bazi bilgiler endigim zaman ulkeme donup kurs almayi dusunuyorum. Cevabin icin teşekkürler.
Rica ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı