Merhaba, ben son zamandir yazilimla bayağı ilgileniyorum. Kendimi 0'dan nasıl gelistirebilirim suanlik hiçbir bilgim yok ve bayağı bir zamanim var. Bu zamanimi yazilimi ogrenmek istiyorum. Yardim ederseniz cok sevinirim, simdiden yorumlariniz icin teşekkürler.
@453476 hocam yardim ederseniz cok sevinirim.
Yazılım ile kendini geliştirmen güzel bir şey. Algoritma öğrenerek başlayabilirsin. Sonra dil olarak genelde Python öneriyorum. Ama ilgi alanına göre değişir. Lakin genellikle Python öğrenip sonra ilgili dile yönelirler. Python en basit dillerden biridir. void ile uğraşmıyorsun, namespace ile uğraşmıyorsun. 1 satir print yazıyorsun direk print ediyor. Önce algoritma öğren. Yoksa dili hiç bir şekilde öğrenemezsin. Programlama ezber bilgi istemez. Mantık ister.
YouTube'den öğrenebilirsin.
Bu rehber sana yardımcı olur çoğu ücretsiz olarak Python'u buradan öğreniyor. Class konusuna kadar her şeye girmiş. Unutma, minik projeler yapmadan kodlamada ilerleyemezsin. Web sitesi kodlamak istiyorsan HTML, CSS, JS/PHP bu 3 dili de kavrayacaksın. Ama içlerinden sadece biri kodlama dili. O da JS/PHP. JS/PHP, İkisi ayrı bir dil bu ara JavaScript veya PHP. Ama PHP çok eskilerde kaldı artık herkes JavaScript ile kodluyor. Dolayısıyla HTML, CSS, JS bu üçü olmadan da web sitesi olmaz. Web sitesi kodlayıp kodlamayacağını bilmiyorum ama yine de bilmen gerektiği için açıklamak istiyorum
HTML, işaretleme dilidir. zaten M harfi de markup yani işaretlemeyi temsil ediyor. Tam açılımı ise HyperText Markup Language. Sitede bir nesnenin nereye koyacağını bu dil belirliyor.
CSS ise, HTML ile koyulmuş nesneleri makyajlar. Bu da tasarım için çok önemlidir.
Javascript ise ana kodlama dilidir. Neyin ne yapacağını da bu dil belirler. Tıklanan butonun tepki vermesi cart curt, hepsini bu dil üzerinde kurarlar. PHP de aynı görevi görür ama PHP JS'ye göre çok karışık ve eski bir dildir.
Eğer Web sitesi değil de Windows program kodlayacaksan o zaman tek bir tane kodlama dili yeterli oluyor. Yine buna bağlı olarak CSS kullanmak gerekebilir her zaman. Ne kodlayacaksan söyle ona göre detay vereyim.