Yazılım nasıl öğrenilir?

Öncelikle yazılımın ne olduğunu, neye hizmet ettiğini içerisinde hangi alanlara ayrıldığını araştırarak başlayabilirsin. Bu konuda yapay zekadan yardım alabilirsin. Ardından kendine bir alan seçmen gerekir. Web geliştirme, mobil geliştirme, oyun geliştirme, yapay zeka ve makine öğrenmesi, masaüstü uygulama geliştirme vb. bir çok alan var. Bu alanlar hakkında bir araştırma yap ve kesinlikle sana en çok motivasyonu veren ve çalışırken/öğrenirken en çok zevk alabileceğini düşündüğün alanı seçmeye çalış. Bunun ardından seçtiğin alanda kullanılan yazılım dillerini araştır. Örneğin oyun geliştirme için C++, C#, Lua gibi diller var. Seçeceğin alan için bulduğun dilleri araştır ve o dille başla. Bazı arkadaşlar dil öğrenmeden önce algoritma öğrenerek başlanacağını söyleyebilir, evet doğru. Fakat, saf bir şekilde algoritma öğrenmenin özellikle yeni başlayan birine yeterli motivasyonu vereceğini sanmıyorum. Küçük projeler geliştirerek dili öğrenirken algoritmayı da kavramak daha iyi olacaktır.
Tesekkur ederim hocam kodlama alaninda pek fikrim yok ama oyun filan yapmayi pek dusunmuyorum sizin dediginiz yapay zeka ve makine ogrenmesi ile web gelistirme arasinda kaldim,hocam birde sizin dediginiz ¨yapay zeka ve makine ogrenmesi¨ nedir acaba?

BTK Akademi zaten ücretsiz hocam.

Pardon hocam benim hatam kusura bakmayin akademi deyince aklima kurs geldi de biraz arastirdigimda da akademi ile kurslar vadi bende onlardan sandim.

Yazılım ile kendini geliştirmen güzel bir şey. Algoritma öğrenerek başlayabilirsin. Sonra dil olarak genelde Python öneriyorum. Ama ilgi alanına göre değişir. Lakin genellikle Python öğrenip sonra ilgili dile yönelirler. Python en basit dillerden biridir. Void ile uğraşmıyorsun, namespace ile uğraşmıyorsun. 1 satir print yazıyorsun direk print ediyor. Önce algoritma öğren. Yoksa dili hiçbir şekilde öğrenemezsin. Programlama ezber bilgi istemez. Mantık ister.

YouTube'dan öğrenebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber sana yardımcı olur çoğu ücretsiz olarak Python'u buradan öğreniyor. Class konusuna kadar her şeye girmiş. Unutma, minik projeler yapmadan kodlamada ilerleyemezsin. Web sitesi kodlamak istiyorsan HTML, CSS, JS/PHP bu 3 dili de kavrayacaksın. Ama içlerinden sadece biri kodlama dili. O da JS/PHP. JS/PHP, ikisi ayrı bir dil bu ara JavaScript veya PHP. Ama PHP çok eskilerde kaldı artık herkes JavaScript ile kodluyor. Dolayısıyla HTML, CSS, JS bu üçü olmadan da web sitesi olmaz. Web sitesi kodlayıp kodlamayacağını bilmiyorum ama yine de bilmen gerektiği için açıklamak istiyorum.

HTML, işaretleme dilidir. Zaten m harfi de markup yani işaretlemeyi temsil ediyor. Tam açılımı ise hypertext markup language. Sitede bir nesnenin nereye koyacağını bu dil belirliyor.

CSS ise, HTML ile koyulmuş nesneleri makyajlar. Bu da tasarım için çok önemlidir.

JavaScript ise ana kodlama dilidir. Neyin ne yapacağını da bu dil belirler. Tıklanan butonun tepki vermesi cart curt, hepsini bu dil üzerinde kurarlar. PHP de aynı görevi görür ama PHP JS'ye göre çok karışık ve eski bir dildir.

Eğer web sitesi değil de Windows program kodlayacaksan o zaman tek bir tane kodlama dili yeterli oluyor. Yine buna bağlı olarak CSS kullanmak gerekebilir her zaman. Ne kodlayacaksan söyle ona göre detay vereyim.

Teşekkürler hocam cevabiniz icin diger arkadas a dedigim gibi şu an pek bilmiyorum hangi alan a kod yazacagimi biraz arastirdiktan sonra size bilgi verecegim.

Tesekkur ederim hocam kodlama alaninda pek fikrim yok ama oyun filan yapmayi pek dusunmuyorum sizin dediginiz yapay zeka ve makine ogrenmesi ile web gelistirme arasinda kaldim,hocam birde sizin dediginiz ¨yapay zeka ve makine ogrenmesi¨ nedir acaba?

Pardon hocam benim hatam kusura bakmayin akademi deyince aklima kurs geldi de biraz arastirdigimda da akademi ile kurslar vadi bende onlardan sandim.

Teşekkürler hocam cevabiniz icin diger arkadas a dedigim gibi şu an pek bilmiyorum hangi alan a kod yazacagimi biraz arastirdiktan sonra size bilgi verecegim.
Siri, otonom araçlar (Tesla gibi), hastalık tahmini sistemleri, güvenlik kameralarında hareket algılama gibi aklıma gelmeyen günlük hayatta yararlandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran inovasyonlara genel bir çatı altında "yapay zeka ve makine öğrenmesi" ürünü denebilir.

Web geliştirme de aynı şekilde zevkli ve belki de en kolay ürün çıkarabileceğiniz alandır.

Fakat, sektördeki yığılma ve rekabet artışı yüzünden eğer para kazanmak gibi bir amacınız yoksa ve sadece hobi amaçlıysa web geliştirme yapmanızı öneriyorum. Öbür türlü bu alanda başlı başına çokça sorun mevcut.

Siri, otonom araçlar (Tesla gibi), hastalık tahmini sistemleri, güvenlik kameralarında hareket algılama gibi aklıma gelmeyen günlük hayatta yararlandığımız ve hayatımızı kolaylaştıran inovasyonlara genel bir çatı altında "yapay zeka ve makine öğrenmesi" ürünü denebilir.

Web geliştirme de aynı şekilde zevkli ve belki de en kolay ürün çıkarabileceğiniz alandır.

Fakat, sektördeki yığılma ve rekabet artışı yüzünden eğer para kazanmak gibi bir amacınız yoksa ve sadece hobi amaçlıysa web geliştirme yapmanızı öneriyorum. Öbür türlü bu alanda başlı başına çokça sorun mevcut.

Hocam karar veremedimki ya hem hobi amacli yapiyorum hem de gelecegimde yapabileceğim bir is yani sen ne onerirsin ikisi de okey benim icin ileride kullanabilecegim bir şey olur ikisi de.

Estağfurullah hocam iyi çalışmalar.

Genelde pek fazla kişi önermez ama GO ile başlamanı öneririm. Çok hızlı bir dil ve Syntax'ı yeni başlayanlar için basit.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı