Yazılım öğrenilmeli mi?

Python bir dil değil. Python bir program.
1697561896564.png
 
Bilgisayarda zamanımı harcamak istemiyorum en azından geleceğe katkısı olsun kendi paramı kazanayım.

Bilgisayar başında zaman harcamak istemiyorsan hiç bulaşma zaten. Eğer derslerinde iyisen derlerine ağırlık ver ve üniversiteye kadar ufak kodlar yaz eğer hoşuna giderse devam edip yazılım müh veya bilgisayar müh. Yazarsın.
 
Başlayıp deneyebilirsin. Düzgün bir temel olması açısından C ile başlamanı öneririm. Ancak dersek ki ben çok fazla uğraşıp kafamı yoramayacağım, Python ile başlayabilirsin ancak Python sonraki geçişlerde zorlanmana sebep olabilir.

Bu yaşlarda başlaman senin açından daha iyi olur. Keyif alırsan devam ettir çok iyi yerlere gelirsin. Başarılar diliyorum.
 
Anlık hevesle olacak iş değil. Bunu bil öncelikle. Ben de başlayalı 4-5 ay oldu. Halen disiplinli bir şekilde devam ediyorum. Unutma, motivasyon iyidir ama seni geliştiren şey disiplindir. 1 ay üzerine eğilip sonra bırakacaksan hiç bulaşma. Öyle kısa sürede öğrenilecek iş değil çünkü. 4-5 aydır fazlasıyla zaman ayırdığım halde sanki daha %1'lik kısmı anca öğrenmişim gibi hissediyorum. Büyük ihtimalle birçok kişi de böyle hissediyordur. Dediğim gibi disiplinli olacaksan tavsiye ederim. Zamanla İngilizce öğrenmende de katkıda bulunuyor. Kendini geliştirebileceğin güzel bir alan. Son olarak eğer ki zevk almıyorsan öğrenmeye çalışma, eziyete dönüşür.
 
Hocam kendini beğenmişlik olmasın denemelerde hiç çalışmadan ılk 5E girebiliyorum benim isteğim şu 3'ten 10 kadar bilgisayarda zamanımı harcamak istemiyorum en azından geleceğe katkısı olsun kendi paramı kazanayım.

Hocam bununla bunun ne alakası var :DD. Bir de bende şu anda aktif bir şekilde C# öğreniyorum biraz zor çalışmam gerekiyor epeyce ama denemelerde sıfır çalışma genelde 1 ya da 2. oluyordum LGS dede 485 aldım yani bunun dersle pek ilgisi yok. Bir de yazılım mühendisi ya da benzeri bir iş sahibi olmak istemiyorsanız bence çok girmeyin yazılıma ama siz bilirsiniz. Bir yanlışım varsa düzeltin.
 
Hocam bununla bunun ne alakası var :DD. Bir de bende şu anda aktif bir şekilde C# öğreniyorum biraz zor çalışmam gerekiyor epeyce ama denemelerde sıfır çalışma genelde 1 ya da 2. oluyordum LGS dede 485 aldım yani bunun dersle pek ilgisi yok. Bir de yazılım mühendisi ya da benzeri bir iş sahibi olmak istemiyorsanız bence çok girmeyin yazılıma ama siz bilirsiniz. Bir yanlışım varsa düzeltin.
Haklısınız hocam yaşınız küçük dedi belki bir avantajı olur diye dedim.
 
Meslegini baskalarina sectirme, anne baba da buna dahil.

Benim lise caglarimda binlerce insan "genetik patlayacakmis abi" diye hype yapip "Molekuler Biyoloji ve Genetik" okudu anne baba gaziyla. Simdi labratuarda sidik analizi yapiyorlar.

Yetenegine uygun olan meslegi tercih et, onu da baskasina sorma.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı