Yazılım öğrenmek için Kali Linux uygun mu?

hgfmnc

Femtopat
Merhaba herkes,e yazılım öğrenmek istiyorum ve çoğu yazılım derslerinde Kali Linux kullanıldığını gördüm ancak daha önce hiçbir Linux işletim sistemi kullanmadım ve başlangıç Kali Linux uygun mudur merak ediyorum.
Bu arada tasarım vb. uygulamalar kullandığım için Windows ile beraber kullanmayı düşünüyorum düşünüyorum.

Yazılım öğrenmek için GNU/Linux uygundur evet, hatta Windows'tan çok daha hızlı ve kararlı çalışır. Kali, daha çok güvenlik testleri gibi ve sizin kullanmayacağınız araçlar barındırdığı için başka dağıtım tercih etmenizi öneririm. Hangi dilde yazılım geliştireceksiniz?

Yazılım dillerini öğrenmek için Linux şart değil. Ama olur da ileride sistemler kurup kodlarınızı bunlar üzerinde çalıştıracak olursanız sunucular muhtemelen Linux sunucuları olacaktır. Linux ile Windows’u birbirinden ayıran en belirgin özellik Linux kullanırken daha çok komut istemicisini kullanıyor olmaktır. Sunuculara da çoğunlukla tipik bir bilgisayar gibi değil, direkt komut istemcisine bağlanarak işlem yapılıyor Eğer şimdi Linux ile başlarsanız ileride daha aşina olacağınız için sorun yaşamazsınız.

Kali içinde pentest araçları bulunduran bir dağıtım, bunlarla işiniz yoksa kullanmak pek de mantıklı sayılmaz.

Bu tarz şeylere çok takılmayın. Hangi ortamda geliştirme yapmak istiyorsanız ona uygun bir işletim sistemi seçin. Mesela C# için GNU/Linux'ta diretmeye çok gerek yok. Ama örneğin Python için GNU/Linux uygun.

Virtualbox'a veya wmwareya Kali kurarsın ama normal PC'ye hiç gerek yok (bence Debian kullan daha çok seçenek var)

Kali Linux hem başlangıç için hem de dual boot için uygun değil. Kendi geliştiricileri bile Kali Linux ile dual boot önermiyor. İçinde gelen pentesting araçlarını da kullanmayacaksanız tamamıyla gereksiz.

İşinizi herhangi bir GNU/Linux dağıtımı görür. Linux Mint veya Kubuntu'ya bakabilirsiniz.

Yazılım öğrenmek için GNU/Linux uygundur evet, hatta Windows'tan çok daha hızlı ve kararlı çalışır. Kali, daha çok güvenlik testleri gibi ve sizin kullanmayacağınız araçlar barındırdığı için başka dağıtım tercih etmenizi öneririm. Hangi dilde yazılım geliştireceksiniz?
C# öğrenmek istiyorum. Ve başka ne önerebilirsiniz kali yerine.
Bu arada herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı