Yazılım öğrenmek için Kali Linux uygun mu?

C# aslında Cross-platform bir dil. Ancak C# olarak anlatılan dersler Console ve Windows Forms olduğu için Windows şart.
Ve Visual Studio'ya ihtiyacınız yok C#'i derlemek için. Derleyicisini indirip csc source.cs demek yeterli. Ama Visual Studio "gelmiş geçmiş en iyi" IDE olduğu için kimsenin bu zahmete gireceğini sanmıyorum.

Neden Kali Linux :) Daha yazılım bile öğrenmeden siber güvenliğe mi merak saldınız? Bence gerek yok. Eğer C# yazacaksanız Visual Studio Code veya Rider kullanabilirsiniz, Java için de IntelliJ Idea.

Ubuntu 20.04 LTS veya Fedora gibi bir dağıtım sizin için daha uygun olabilir. Bu dağıtımlar yazılım geliştiriciler tarafından da sıkça kullanılıyor. İçindeki paketler de günceldir(Python, GCC vs).

Peki sizce C# başlangıç için uygun mudur?

Değil. Hiç bir üniversitede(en azından iyi olanlarda) yazılıma C# ile başlanmaz.

Başlangıç için C/C++ öğretilir genelde(örnek), çünkü bilgisayar bilimlerinin temellerini kavramak açısından çok uygundurlar. Yurt dışında Python'la başlayanlar da var, bizde de ikinci üçüncü sınıfta öğretiliyor.

Yani evde C/C++ öğrenmeniz zor olacağından ben size hem çok popüler, hem de öğrenmesi zevkli olan Python'la başlamanızı öneriyorum. Linux ekosistemiyle de tam uyumlu çalışır. Hani illa C#'a benzer olsun diyorsanız, Java da olabilir.

Son düzenleme:
Ben de C/C++ ile başladım. Bu yüzden bellekte fazladan kullanılan 1 bit bile benim zoruma gider.
Python'un ne kadar verimsiz ve yavaş olduğu anlatmama gerek yoktur sanırım.
Ve Python ile proje odaklı çalışmak başlangıç için biraz hayal gibi. Ama C# üzerinde kolaylıkla giriş-orta seviyesinde işlevsel uygulamalar yazılabilir.

C#, C-like olduğu için temelleri kavramak için yeterlidir. Python daha üst seviyelerde: OpenCV, TensorFlow, Ryu, YOLO gibi Kütüphaneleri kullanmak için güzel.
Eğer illa Linux üzerinde kullanmak istiyorum diyorsanız buyurun JAVA.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı