Yazılım Öğrenmek İçin Linux'a Geçilmeli mi?

Eger bilgisayar muhendisligi yapacaksan Linux, MacOS ve Windows'a hakim olman gerek. Ben her ikisinde de calisan sistemler uzerinde calistim. O sebeple, evet Linux ogrenmen sana faydali olur.

Ama gunluk islerin icin Linux kurarak tam ogrenemezsin, dosya yapisi nasil kurulmus, inode nedir, ext4 nedir NTFS nedir vs gibi isletim sistemi spesifik meseleleri ogrenmen yararli olur bunun yaninda. Hani Ubuntu kurdum, Technopat'a artik Ubuntu kullanarak giriyorum ya da ayni IDE'yi Linux uzerinde calistiriyorum diyerek tam anlamis olmazsin.

Server dunyasinin krali Linux zira, back-end programming yapacaksan Linux bilmezsen olmaz.

Ama amacin programlama ogrenmekse Linux sart degil. Hatta Windows'da daha rahat bile edebilirsin, alistigin bildigin ortam oldugu icin.

Kaçıncı sınıftasınız? Örneğin şu an size ödenen ücret ne civarlarda?

Her bilgisayar mühendisi Linux kullanmalıdır. Az önce işten geldim. Biz Windows kullanıyoruz ama Linux işimiz de oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…