Yazılım öğrenmek için tavsiyeler

Arkadaşlar ben uzun bir zamandır bilgisayar ve yazılıma hevesliydim. Düşündüm ve yazılıma giriş yapmayı düşünüyorum. Yaşım 14 ama yaş sınırı olmadığını duydum. Haftada 2 saat bilgisayar bilimi dersi de alıyorum. Eğer bir engeli yoksa yazılıma nasıl başlamalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?

Şu sıra ile ilerle:

Blok Kodlama - Python - C - C#

Bu dilleri soldan sağa doğru "Temellerini" öğrenirsen artık kodlama hayatına başlayabilirsin. Diyelim bunları öğrendin ve Python'a devam edeceksin, yeni projeler dene, C++'mi öğreneceksin, öğren.

Matematik öğrenerek başlayabilirsin.

Matematik olmadan yazılımı kavrayamazsın, sadece ezberlersin.
Neye göre diyorsun bunu her ağzı olan konuşuyor, arkadaş front-end tarafında çalışacaksa neyin matematiğinden söz edeceksin insanların hevesini kırabilecek gereksiz yorumlar yapmayalım.

Bir süre sonra yazılımı öğrenmediğini, sadece ezberleyip geçtiğini fark edince daha fazla üzülmez mi?
Yazılım=Matematik değildir spesifik konularda lazım oluyor olabilir fakat arkadaşın nereye yöneleceği kendine kalmış ezberleme işi ile matematiği anlamadım ben üzüleceğini düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı