Yazılım öğrenmek kendini geliştirmek

Ne anlatıyorsun hocam ben seni anlayamadım? Okula git gel yap dediğim boş git boş gel hesabı diyorum zaten.

Yoksa illa yazılım mühendisliği okumamız şart mı?
Sana önerim Linkedin hesabı aç. İş ilanlarına göz at. Gerçekten şart mı değil mi kendin gör.
direk 4 yıl kendimi Udemy gibi kurslarla vs geliştirirsem iş bulma konusunda avantajlı olur muyum acaba?
Avantajı bırak kendi işini bile yapabilirsin. Önemli olan ne kadar kendini geliştirdiğindir.

Hayir sart degil.
Bazi sirketlere giremezsin, direkt uni mezunu olmadigin icin almazlar. ( Kurumsal buyuk firmalar )
Ancak kendini alaninda ispatlamis ve 35+ yasina geldiysen ust pozisyondan girersin referansla.
Karsina cikacak problem su, adam sana soracak ne biliyorsun, X biliyorum diyeceksin. Nedir X bildigine dair dayanagin diyecek, sen de Udemy bitirdim, Y yaptim vs diyeceksin. Rakibin adam Bogazici mezunuyum diyecek ve X bildigini ispat etmesine gerek kalmayacak cunku bunu bitirdiyse zaten X biliyordur, bilmese de ogrenmesi 3 gun surer diye dusunecek karsisindaki.

@bitwise en güzel özetlemeyi yapmışsınız. Dediğiniz şeyler son derece doğru.

Bu arada üniversite okusanız da okumasınız da kendinizi geliştirmeniz lazım iyi yerlerde çalışmak için. Kendinizi geliştirmediğiniz sürece istediğiniz üniversiteden mezun olun, işe girdikten sonra bir şeyleri yapamadığınız farkına vardıklarında kovarlar.

Ben en iyi üniversite daha çok iş imkanı sağlar anlamında söyledim. Alaylı yazılımcı olarak bir işe yaramıyor. Udemy falan gereksiz geliyor bana.

Hocam her şeyin akademik tarafına bakıyosun sen ve bence yanlış düşünüyosun. Benim kuzenim ne dershaneye ne okula hiçbir şeye gitmeyerek matematikten 38/40 yaptı. Sadece YouTube üzeri kaynaklardan. Sağlık meslek çıkışlı. Senin demene kalıcak olursak Fen lisesinde değilsen asla matematikte 30+ yapamazsın beceremezsin asla hayır olamaz kafası

Ki bunu yazılım okuyan arkadaşlarım falanda söylüyor okulda sana sıfırdan ileri dereceye yazılım dili öğretmeleri imkansız ancak orta seviyeye gelirsin üstüne sen bir şeyler koyarsan ancak ileri düzey olur diyorlar.

@Nicodoz Ben fen lisesi olayını nereden çıkarttın anlamadım. Dershane olmadan kazanabilir ancak okul olmadan nasıl yapacak? O konuların ne kadar zor olduğunu bilmiyorsun sanırım. Sadece YouTube üzeri kaynaklardan yapılacak bir çözüm değil.

Okulu bitirmiş bir kişi nasıl okula gitsin sağlık meslek çıkışlı diyorum? ve sağlık meslek lisesinde 11 12.sınıf konuları yok ve yaptı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…