Yazılım öğrenmeye hangi dille başlanmalı?

raster

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yazılım ile ilgilenmek istiyorum ve hangi dilden başlayacağımı bilmiyorum. Bazıları C# diyor bazıları Python diyor bundan dolayı kafam karışıyor. Yavaştan başlayıp oyun yapmaya çalışacağım. Bunun için hangi dil daha mantıklı olur pek bir bilgim yok. Ayrıca YouTube'da ücretsiz ders veren kanal önerisi yapabilirseniz sevinirim.

Unity kullanacaksan c#

Merhaba,

Ne yapmak istediğinize, hangi alanda ilerlemek istediğinize göre değişir. Örneğin ben frontend alanında ilerlemek istediğim için HTML-CSS-JS üzerine gittim. Şimdide React ile bir aşama ileri taşımaya çalışıyorum.

Eğer ben oyun yapmak isteseydim veya farklı bir yol izlemek isteseydim buna göre öğrenmem gereken dil değişirdi.

Oyun mu, mobil uygulama mı, masaüstü uygulama mı, server taraflı yazılımlar mı veya web tasarım mı yapacaksınız? Bunlara karar vermeniz gerekiyor. Devamında verdiğiniz karara göre kullanabileceğiniz dillere ve avantaj/dez avantaj durumlarına bakmanız, iş olanaklarına, kullanım oranlarına bakmanız gerekiyor.

Ben bu şekilde ilerlemiştim.

Hocam masaüstü oyun yapma noktasında ilerlemek istiyorum. Ayrıca iş olarak değil şu anda boş zamanımda ilgileneceğim kendi oyunumu yapmak için ilerlemek istiyorum.

Hocam masaüstü oyun yapma noktasında ilerlemek istiyorum. Ayrıca iş olarak değil şu anda boş zamanımda ilgileneceğim kendi oyunumu yapmak için ilerlemek istiyorum.

Oyun için C# öğrenmen neredeyse zorunlu gibi bir şey. O yüzden C# öğrenebilirsin başlangıc olarak, eğer ilerlemek istersen Python'da öğrenebilirsin ondan sonra.

Ek olarak sizce bu işe başlasam mı eğlence için yapacağım. Okulla birlikte boş zamanlarımda yürütebilir miyim bu işi.

C# tabii ki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…