Yazılım okumadan şirketlerde çalışılabilir mi?

Kaan Çağlayan

Femtopat
Daha fazla  
Lise son sınıfım, YKS'ye hazırlanıyorum ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyordum ama bu sene olmayacağı belli oldu, o yüzden vakit kaybetmemek için bu sene uçak teknolojisi okumaya karar verdim. İki yıllık bir üniversite fakat yazılıma merakım olduğu için üniversite okurken bir yandan da kendimi geliştirmek istiyorum. Eğer yazılım konusunda iyi yerlere gelirsem yazılım şirketlerine girme imkanım olabilir mi?

Sizi anlıyorum ama işte gördüğümü söylüyorum bende. Hani çevremde çok fazla böyle insan var.

Hocam doğruluk illaki vardır dediğiniz doğrudur evet çevrenizde vardır. Ama artık eskisi kadar yok bir 7 sene önce diploma daha önemsizdi mesela. Ama şu an diploman var mı yok mu ona bakıyorlar bundan dolayı birçok kişi vasıfsız bilgisiz sadece özel üniversiteden diploma almış ve işe girmiş oluyor.

Lise son sınıfım, YKS'ye hazırlanıyorum ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyordum ama bu sene olmayacağı belli oldu, o yüzden vakit kaybetmemek için bu sene uçak teknolojisi okumaya karar verdim. İki yıllık bir üniversite fakat yazılıma merakım olduğu için üniversite okurken bir yandan da kendimi geliştirmek istiyorum. Eğer yazılım konusunda iyi yerlere gelirsem yazılım şirketlerine girme imkanım olabilir mi?

İmkansıza çok yakın. Yazılım sektörü eskisi gibi diplomanın önemsenmediği bir sektör olmaktan çıktı. Mevcut yeni mezun pozisyonlarında tüm şirketler artık diploma şartı koşuyor.

Sektörün yarısından çoğu alaylı zaten, hiçbir sorun olmaz.

O söylediğin insanların %95’i Covid dönemi ve öncesinde sektörde açık varken girmiş insanlar. Şu anda mevcut yeni mezun pozisyonlarda diploman en önemli eleme aracı olarak kullanılıyor.

Yanlışınız var hocam. IT Director gördüm Bien Sports içerisinde mevcut hatta olay diploma değil yazılım konusunda her zaman bilgi > diploma şeklindedir. Özetle ne kadar çok bilgin ve tecrüben varsa öndesin.

Hocam kusura bakmayın ama dediğiniz durum eskide kaldı. Tecrübeli insanların ve sektöre eskiden girmiş insanların tecrübelerinin yeni sektöre girecek yazılımcılar için hiçbir anlamı yok. Şu anda diploman yoksa junior iş ilanlarında bir hiçsin. Sektörde açık varken girilen zamanda diploma önemsiz olabilir, ancak şu anda LinkedIn’de her iş ilanında şart haline gelmiş durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı