Yazılım okumadan yazılımcı olmak

Ayberk_asd

Picopat
Selam, bölümünü okuyup yapacağım işten istediğimi alamazsam yazılım işine yönelmek istiyorum. Fakat okumaya muhtemelen vaktim olmayacak. Bu durumda okumadan yazılımcı olabilir miyim? Eğer olabiliyorsam, şimdiden başlamak için bir öneriniz var mı? Örneğin, hangi programlama dilini öğrenmem gerektiği gibi.

Kısa cevap, evet olabilirsin. Ancak bu işi kolay yoldan para kazanmak, oturduğum yerden dövizle maaş gibi hayallerle düşünüyorsan hayal kırıklığına uğrarsın. Sevmeyen birinin yapacağı bir iş değil bana göre.

Bir ara araştırmıştım çoğu şirketler okuduğunuz üniversiteye hiç bakmıyor bile bilginiz yerindeyse olabilirsiniz sözleri gördüm çok fazla. Programa dili konusunda ne yapmak istediğinize bağlı araştırıp başlamanız gerekir o ilgi alanınıza göre yani.

Selam, bölümünü okuyup yapacağım işten istediğimi alamazsam yazılım işine yönelmek istiyorum. Fakat okumaya muhtemelen vaktim olmayacak. Bu durumda okumadan yazılımcı olabilir miyim? Eğer olabiliyorsam, şimdiden başlamak için bir öneriniz var mı? Örneğin, hangi programlama dilini öğrenmem gerektiği gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu konuda sana yardımcı ola bilecek bir video.

Olabilirsin tabii ki ama suanki sartlarda inanilmaz zor. Yapay zeka düşük seviye yazilimcilari yok etti. Bu ne demek daha az iş ve daha cok rekabet var demek. Bu durumda bir firma dogal olarak diplomasi olan birini tercih etmeye meyilli olacaktır. Freelance olarak is yaparsiniz ama emeginize degmez.

Yapabilirsin hatta bunun için patika academy ücretsiz kursları var BTK da kurslar var YouTube'da var ama önemli olan nokta burada şu bu yazılım çok vakit isteyen öğrenmesi cidden kafa yormadan yapıla bilinecek bir şey değil ciddi emek istiyor eğer ilgi alakan yoksa hiç bulaşma ama eğer bir şeyler yapmak istiyorsan bu yazılıma ona göre yönel atıyorum kafanda en basitinden bir web sitesi oluşturmak olur veya da başka başka türde aklına gelen bir fikir vardır ya da bunlar olmasa bile ya ben şu alanda şu işleri yapmak ilerlemek istiyorum demen gerekiyor sonrasında o alanda hangi yazılım dili kullanılıyor onu araştırıp ona göre ilerlersin üniveriste okumak çok matah bir şey değil okumadan da yazılım öğrenebilirsin.

Olabilirsin tabii ki ama şu anki sartlarda inanilmaz zor. Yapay zeka düşük seviye yazilimcilari yok etti. Bu ne demek daha az iş ve daha cok rekabet var demek. Bu durumda bir firma dogal olarak diplomasi olan birini tercih etmeye meyilli olacaktır. Freelance olarak is yaparsiniz ama emeginize degmez.

Sektör öyle bir halde ki tanıdık bulunmadan işe de girilmiyor yavaş yavaş diplomanında bir önemi kalmadı bu sektör için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı