Yazılım stajı nasıl bulabilirim?

baliciyim

Kilopat
Katılım
18 Aralık 2016
Mesajlar
108
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, Java spring boot ile backend API geliştiriyorum ayrıca frontend teknolojilerine de hakimim ama staj nasıl bulunur bilgim yok. LinkedIn'de birkaç yere başvurdum fakat hepsi iş ilanıydı diye olumsuz dönüşler aldım. Ulusal staj programına da başvurdum herhangi bir şey çıkmadı. Ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum ve bu yaz staj yapmam gerekiyor. Durumum da fena değil aslında stajyer olarak bile başlasam iş sürecine dahil olabilecek bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum ama staj bulamıyorum.
 
Öğrenciyseniz danışmanınızla görüşün öncelikle, ayrıca okullar staj için uygun firmalar listesi gibi bir şey duyururlardı eskiden.

Diğer türlü ise internetten firmalar bulup tek tek mail atıp cv yollamak ve stajyer alıp almadıklarını sormak.
 
Merhabalar, kurumsal firmalar bazen hiçbir yerde ilan açmayabiliyor ve başvurularını direkt olarak kendi web siteleri üzerinden alabiliyor.

Siz de ilginizi çeken firmaların kendi web siteleri üzerinde "kariyer" sekmesi olup olmadığını veya bu tür bir başvuru için herhangi bir mail adresi bırakıp bırakılmadığını inceleyebilirsiniz.
 
Eğer bu dediklerine hakimsen zamanında staj ararken farklı bir yerde staj bulmam sebebiyle orada staj yapmadığım bir firmayı atayım sana. Mail atarak staj yapmak istediğini belirt. Java ile çalışıyorlardı o dönem.
Özgür Yazılım A.Ş
 
LinkedIn'de su an cok fazla staj ilani acilmaya baslaniyor. Yaza yaklastigimiz donemde staj alimlari artiyor dogal olarak. O yuzden her gun takip edin mutlaka alaninizla ilgili staj acilacaktir pek cok farkli sirketten.
 

Geri
Yukarı