Yazılım ve günlük kullanım için ESET ınternet Security yeterli midir?

Koskoca Google dahi arama sonuçlarında çıkan anlamsız spam sitelerle baş edemiyor. Çok da iddialı olmamak gerek. Kendim bilinçli kullanıcıyım ama internet bilinçten bağımsız bir durum. Bir siteye tıkladığınızda bile birden fazla site açılabilir.

Harf hatası isim benzerliğinden dolayı farkında olmadan refleksif olarak alakasız yerlerde bulabilirsiniz kendinizi. Ben kendim çok dikkat ederek okurken farkında olmadan sahte sitelere girdim. 500 siteye girdiysem bunun 50'si sahte site çıktı. Her kullanıcının antivirüse ihtiyacı vardır esasında. İnternette olduğunuz müddetçe. İnternet varoldukça. Güvenilir birkaç siteden dosya indirdim.

Alakasız siteler açıldı. Reklam yedik. Her an her şey olabiliyor. Bilinçliyken böyle. Aynı şekilde reklam engelleme programları da artık spam sitelere savaş açmış durumda. Reklamlara tıklasanız alakasız yerlere gitseniz hiç iyi olmaz. Aşırıya kaçmadan ESET kullanıyorum. Sahte siteler, isim benzerliği olan siteler, reklam afişi görüntüsünde olup arkasında hile hurda olan yerler ESET tarafından durduruluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Koskoca googgle dahi arama sonuçlarında çıkan anlamsız spam sitelerle baş edemiyor. Çok da iddialı olmamak gerek. Kendim bilinçli kullanıcıyım ama internet bilinçten bağımsız bir durum. Bir siteye tıkladığınızda bile birden fazla site açılabilir. Harf hatası isim benzerliğinden dolayı farkında olmadan refleksif olarak alakasız yerlerde bulabilirsiniz kendinizi. Ben kendim çok dikkat ederek okurken farkında olmadan sahte sitelere girdim. 500 siteye girdiysem bunun 50'si sahte site çıktı. Her kullanıcının antivirüse ihtiyacı vardır esasında. İnternette olduğunuz müddetçe. İnternet varoldukça. Güvenilir birkaç siteden dosya indirdim. Alakasız siteler açıldı. Reklam yedik. Her an her şey olabiliyor. Bilinçliyken böyle. Aynı şekilde reklam engelleme programları da artık spam sitelere savaş açmış durumda. Reklamlara tıklasanız alakasız yerlere gitseniz hiç iyi olmaz. Aşırıya kaçmadan ESET kullanıyorum. Sahte siteler, isim benzerliği olan siteler, reklam afişi görüntüsünde olup arkasında hile hurda olan yerler ESET tarafından durduruluyor.

Google Chrome'da, Malwarebytes Browser Guard kurulu yeterli mi bu hocam?

Google Chrome'da, Malwarebytes Browser Guard kurulu yeterli mi bu hocam?

Ben tarayıcıların en hızlı şekilde çalışmaları açısından pek tarayıcı link korumaları tarzında ürünleri kullanmıyorum. BitDefender'da böyle bir ek mevcuttu. Silmiştim. Zaten tehlike olunca müdahale ediyor anında diye. Tabii linklerin yanında yeşil tik kırmızı tik gösterdiğinde insanlar güvende hissedebiliyor. Orası ayrı. Ama Malwarebytes ve ürünleri. Emsisoft ürünleri saygı duyduğum ürünler.

Ben tarayıcıların en hızlı şekilde çalışmaları açısından pek tarayıcı link korumaları tarzında ürünleri kullanmıyorum. BitDefender'da böyle bir ek mevcuttu. Silmiştim. Zaten tehlike olunca müdahale ediyor anında diye. Tabii linklerin yanında yeşil tik kırmızı tik gösterdiğinde insanlar güvende hissedebiliyor. Orası ayrı. Ama Malwarebytes ve ürünleri. Emsisoft ürünleri saygı duyduğum ürünler.

Hocam teşekkürler sayenizde iyi bilgiler öğrendim son olarak şu konuda fikrinizi almak istiyorum.
Güvenlik için hangisini kullanırdınız siz Emsisoft Browser Security mi? Yoksa Malwarebytes Browser Guard mı? Bir tanesini kullanma şanşınız olsaydı hangisi olurdu?

Hocam teşekkürler sayenizde iyi bilgiler öğrendim son olarak şu konuda fikrinizi almak istiyorum.
Güvenlik için hangisini kullanırdınız siz Emsisoft Browser Security mi? Yoksa Malwarebytes Browser Guard mı? Bir tanesini kullanma şanşınız olsaydı hangisi olurdu?

Rica ederim minnettarlığınız gerekmez. Ben severim siber güvenlik, Wi-Fi ağ güvenliği vs güvenlik temalı şeyler çocukluğumdan kalma hobi gibi keyif aldığım faaliyetler.

Yurt dışı kaynaklı takipte olduğum bir Siber güvenlik uzmanı var. Onun yaptığı fidye yazılımı testlerinde Malwarebytes ilk fırsatta fire verdi. Esasında Malwarebytes saygı duyduğum bir firma. Kötü amaçlı yazılımlara karşı birebir. Tarayıcıları da net bir şekilde temizler güçlü veri tabanı sayesinde. Ama anlık koruma gerektiren durumlarda fidye yazılımı gibi ciddi durumlarda beni tatmin etmedi. Sınıfta kaldı benim için.

Kesinlikle Emsisoft firmasıdır benim için. BitDefender'dan güç alır. Daha da güçlenir. Profesyonel ve anlık müdahale gerektiren durumlarda zekice hamleler, güçlü veri tabanı olarak Emsisoft.

Ana programda G DATA, BitDefender. Yan programda ise öncelikli Emsisoft veya Malwarebytes.

Yapılan bütün testler, ödüller Emsisoft'u işaret eder her zaman.

Rica ederim minnettarlığınız gerekmez. Ben severim siber güvenlik, Wi-Fi ağ güvenliği vs güvenlik temalı şeyler çocukluğumdan kalma hobi gibi keyif aldığım faaliyetler.

Yurt dışı kaynaklı takipte olduğum bir siber güvenlik uzmanı var. Onun yaptığı fidye yazılımı testlerinde Malwarebytes ilk fırsatta fire verdi. Esasında Malwarebytes saygı duyduğum bir firma. Kötü amaçlı yazılımlara karşı birebir. Tarayıcıları da net bir şekilde temizler güçlü veri tabanı sayesinde. Ama anlık koruma gerektiren durumlarda fidye yazılımı gibi ciddi durumlarda beni tatmin etmedi. Sınıfta kaldı benim için.

Kesinlikle Emsisoft firmasıdır benim için. BitDefender'dan güç alır. Daha da güçlenir. Profesyonel ve anlık müdahale gerektiren durumlarda zekice hamleler, güçlü veri tabanı olarak Emsisoft.

Ana programda g data, BitDefender. Yan programda ise öncelikli Emsisoft veya Malwarebytes.

Aslında üç tane seçenek var çok kararsız kaldım. Emsisoft Web Security, Malwarebytes Browser Security, BitDefender Traffic Light sizce hangisini indireyim?

Panda ve McAfee günlük kullanım ve bireysel kullanıcılar için rezalet yazılımlar biliyorsunuz değil mi? Panda Hantal uygulaması ve kötü veri tabanı ile McAfee kötü veri tabanı ile tercih edilmeyen iki AV. Zaten McAfee Intel'e geçtiğinden bu yana bozuldukça bozuldu şu an Şirketlerin Reaktif koruma işleri ile meşguller o da Intel sayesinde...

Merhaba yazılım geliştirme yani kısaca yazılım ve günlük kullanım için ESET internet Security yeterli midir? Sadece ESET için soruyorum bu soruyu başka AV önermeyin. @emircandan @300319

ESET harika bir yazılım. Az kaynak kullanımı ve Bulut katmanlı koruması sizin için ideal.

Windows'un kendi güvenlik yazılımı yeterli böyle dandik, para tuzağı yazılımlara para vermeyin.

Kaç yıl ESET kullandığınız? 500 Milyon Bireysel Kullanıcı dandik bir AV mi kullanıyor? Kaç tane kurum kullanıyor biliyor musunuz?

Bu arada bu Crypto edilmiş yani şifrelenmiş dosyalarınızı kurtaran şifreleme algoritmasını çözen araçları çıkaran firmada Emsisoft'tur. Sayesinde çok insan fidyecilere para kaptırmadı, dosyalarını kurtardı. Tabii en başından durdurması da cabası. Diğer programların durduramadığı mağdur olan müşterilerin dosyalarını dahi kurtarmıştır yaptığı araçlarla.

Aslında üç tane seçenek var çok kararsız kaldım. Emsisoft Web Security, Malwarebytes Browser Security, BitDefender Traffic Light sizce hangisini indireyim?

BitDefender Emsisoft esasında aynı yolun yolcusudur. Ben ikisi arasında seçim yapardım. Tabii Malwarebytes da geçmişi olan sevdiğim araçları olmuş bir firma. Ama önceliğim ikisinde. Ürün olarak değil firma olarak öneriyorum ama. Pratikte BitDefender Total Security yanında gelen browser Security'i kullandım. Kısa zamanda sildim tabii gereksiz gördüğüm için. BitDefender traffic light da aynıdır.

BitDefender Emsisoft esasında aynı yolun yolcusudur. Ben ikisi arasında seçim yapardım. Tabii Malwarebytes da geçmişi olan sevdiğim araçları olmuş bir firma. Ama önceliğim ikisinde. Ürün olarak değil firma olarak öneriyorum ama. Pratikte BitDefender Total Security yanında gelen browser Security'i kullandım. Kısa zamanda sildim tabii gereksiz gördüğüm için. BitDefender traffic light da aynıdır.

Zaten konu sahibi ESET İS kullanıyor hem internet koruması hem de Firewall'ı var. Ekstradan uzantının pek bir anlamı kalmıyor gibi.

Bu arada bu Crypto edilmiş yani şifrelenmiş dosyalarınızı kurtaran şifreleme algoritmasını çözen araçları çıkaran firmada Emsisoft'tur. Sayesinde çok insan fidyecilere para kaptırmadı, dosyalarını kurtardı. Tabii en başından durdurması da cabası. Diğer programların durduramadığı mağdur olan müşterilerin dosyalarını dahi kurtarmıştır yaptığı araçlarla.

Hocam test yaptım sonu xyz gibi saçma sitelerde Emsisoft ve BitDefender traffic tabiri caizsse halay çekiyordu umurunda olmadı ama Malwarebytes 3 siteyide engelledi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı