Yazılım ve LoL için Aula F75 vs F87

Bütçe
2500

Imagishi

Decapat
Daha fazla  
1 yıldır falan K617 kullanıyorum. Fakat %60 olması ve yön tuşları modunun olmaması sinir ediyor. Ayrıca keycapsleri o kadar küçük ki e basacağıma parmağım 2 tuşun arasına kayıyor ve D basıyorum. Kısayol tuşları kullanmak da zor tabii. Neyse işte bu sebeplerden dolayı bu iki klavye arasında kaldım.

Biraz bakınca Aula F75'in çok fazla önerildiğini gördüm fakat biraz daha pahalı. F87 2500 TL civarında TROY kart indirimi varmış onunla beraber 2200 olacak. Bu iki klavye arasındaki fark home page gibi tuşların olması mı sadece? Reddit'te gezerken öyle gördüm.

Aula F75: Aula F75 Mekanik Rgb Tkl Gray Switch Kablosuz Makrolu Hot Swap Klavye Pastel - Fiyatı, Yorumları
Aula F87: Aula F87 Pro Mekanik Rgb Tkl Graywood V3 Switch Kablosuz Makrolu Hot Swap Klavye Açık Mavi - Fiyatı, Yorumları

Son düzenleyen: Moderatör:
1 yıldır falan K617 kullanıyorum. Fakat %60 olması ve yön tuşları modunun olmaması sinir ediyor. Ayrıca keycapsleri o kadar küçük ki e basacağıma parmağım 2 tuşun arasına kayıyor ve D basıyorum. Kısayol tuşları kullanmak da zor tabii. Neyse işte bu sebeplerden dolayı bu iki klavye arasında kaldım.

Biraz bakınca Aula F75'in çok fazla önerildiğini gördüm fakat biraz daha pahalı. F87 2500 TL civarında TROY kart indirimi varmış onunla beraber 2200 olacak. Bu iki klavye arasındaki fark home page gibi tuşların olması mı sadece? Reddit'te gezerken öyle gördüm.

Aula F75: Aula F75 Mekanik Rgb Tkl Gray Switch Kablosuz Makrolu Hot Swap Klavye Pastel - Fiyatı, Yorumları
Aula F87: Aula F87 Pro Mekanik Rgb Tkl Graywood V3 Switch Kablosuz Makrolu Hot Swap Klavye Açık Mavi - Fiyatı, Yorumları
Al geç.

Biraz bakınca Aula F75'in çok fazla önerildiğini gördüm fakat biraz daha pahalı. F87 2500 TL civarında TROY kart indirimi varmış onunla beraber 2200 olacak. Bu iki klavye arasındaki fark Home page gibi tuşların olması mı sadece? Reddit'te gezerken öyle gördüm.

İkisini de kullanıyorum F87 Pro tuş hissiyatı olarak çok daha iyi F75 ise adı çıkmış çok gereksiz pahalı. F87 Pro alın geçin.

İkisini de kullanıyorum F87 Pro tuş hissiyatı olarak çok daha iyi F75 ise adı çıkmış çok gereksiz pahalı. F87 Pro alın geçin.
İkisini de kullanıyorum ama söylediğiniz yanlış. Hem F75 hem F87 Pro birebir aynı klavyedir. Hissiyat farkınız üzerinde takılı gelen switchlerden meydana geliyor.
F75'i Türkiye'den aldıysanız kullanılan switchler lineer. F87 Pro Graywood switchlerde aynı şekilde lineer ve çok bir basma hissiyatı bulunmuyor. İngilizce layout'a sahip F75'lerde Leoborg Reaper switchler var ve basma hissiyatı gayet mevcuttu.

Ofiste F75 evde F87 Pro kullanan birisi olarak F75'i Ootemu Silent Lemon V3 switchler ile değiştirdim. Ayrıca tuşları da çift katmanlı PBT (ledler için) değiştirdim. Sonuç piyasadaki en sessiz ama basma hissiyatını da kaybetmeyen mekanik klavye oldu.

F87'nin Graywood switchlerini ses sebebiyle sevmediğim için yine Silent Lemon ile değişim yapacağım. Ama tuşlar için Türkçe harflere sahip çift katmanlı PBT tuş bulabilirsem o zaman değiştireceğim.

Bu iki klavye arasındaki fark home page gibi tuşların olması mı sadece? Reddit'te gezerken öyle gördüm.
Evet tek fark bu. F75 - F87 - F99 ve F108 tamamen aynı klavye serisidir. Aralarındaki tek far form faktörüdür. Yazılım işleriyle uğraşıyorsan eğer Türkçe layout'a sahip F87 Pro modeli işini daha iyi görecektir. Ofiste F75 ile kod yazarken bazen gereksiz tuş kombinasyonları yaparak karakterler basmam gerekebiliyor.

İkisini de kullanıyorum ama söylediğiniz yanlış. Hem F75 hem F87 Pro birebir aynı klavyedir. Hissiyat farkınız üzerinde takılı gelen switchlerden meydana geliyor.
F75'i Türkiye'den aldıysanız kullanılan switchler lineer. F87 Pro Graywood switchlerde aynı şekilde lineer ve çok bir basma hissiyatı bulunmuyor. İngilizce Layout'a sahip F75'lerde Leoborg Reaper switchler var ve basma hissiyatı gayet mevcuttu.

Ofiste F75 evde F87 Pro kullanan birisi olarak F75'i Ootemu Silent Lemon V3 switchler ile değiştirdim. Ayrıca tuşları da çift katmanlı PBT (LED'ler için) değiştirdim. Sonuç piyasadaki en sessiz ama basma hissiyatını da kaybetmeyen mekanik klavye oldu.

F87'nin Graywood switchlerini ses sebebiyle sevmediğim için yine Silent Lemon ile değişim yapacağım. Ama tuşlar için Türkçe harflere sahip çift katmanlı PBT tuş bulabilirsem o zaman değiştireceğim.

Evet tek fark bu. F75 - F87 - F99 ve F108 tamamen aynı klavye serisidir. Aralarındaki tek far form faktörüdür. Yazılım işleriyle uğraşıyorsan eğer Türkçe Layout'a sahip F87 Pro modeli işini daha iyi görecektir. Ofiste F75 ile kod yazarken bazen gereksiz tuş kombinasyonları yaparak karakterler basmam gerekebiliyor.

Teşekkürler hocam F87'de karar kıldım o zaman

Al geç.

İncelemelerine bakınca fark ettim, F87 Pro yerine F87 geldiğini söylüyorlar doğru mudur?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı