Yazılım ve machine learning için 40 bin TL'ye laptop önerisi

cagatay oklu

Femtopat
Daha fazla  
İyi akşamlar. Şu anda endüstri mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Genel olarak endüstri mühendisliği işleri olan (ms Office - Access, Python, Matlab, arena simülasyon, cplex gibi uygulamalar) ve kendi ilgi alanım olan machine learning - Deep learning alanları için bir bilgisayar bakmaktayım. Bütçem 40K'ya kadar bulunmakta, 1 2 bin TL aşabilirim. Önerilerinize açığım.

https://app.hb.biz/uf62BDQjLWVq bu bilgisayarı çok beğenmiştim ama battery drain sorunları ile ilgili yazılar kafamı karıştırdı.

https://app.hb.biz/3sgp4a1Mp9Io bu bilgisayarda da ekranın yazandan farklı olması (250 nit 45 NTSC durumları) kafamı karıştırdı.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İyi akşamlar. Şu anda endüstri mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. Genel olarak endüstri mühendisliği işleri olan (ms Office - Access, Python, Matlab, arena simülasyon, cplex gibi uygulamalar) ve kendi ilgi alanım olan machine learning - Deep learning alanları için bir bilgisayar bakmaktayım. Bütçem 40K'ya kadar bulunmakta, 1 2 bin TL aşabilirim. Önerilerinize açığım.

https://app.hb.biz/uf62BDQjLWVq bu bilgisayarı çok beğenmiştim ama battery drain sorunları ile ilgili yazılar kafamı karıştırdı.

https://app.hb.biz/3sgp4a1Mp9Io bu bilgisayarda da ekranın yazandan farklı olması (250 nit 45 NTSC durumları) kafamı karıştırdı.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Oyun oynamayacaksanız eğer.

Hocam bu bilgisayarda 8gb ram olması kafama takılan oldu. Bir de bundan önceki Bilgisayarım acer'ın ofis modellerinden biriydi ve bana çok çektirdi hala teknik serviste o gözümü korkutuyor.

Hocam oyun oynamayacağım ama bu bilgisayarda ekran kartı olarak dahili arc 8gb gözüküyor. ML - DL çalışmaları yapacağım için ekran kartına ihtiyacım oluyor ve o noktada Nvidia olmaması gözümü korkutuyor. Geriye kalan her şeyi bana uygun.

Hocam bu bilgisayarda 8 GB RAM olması kafama takılan oldu. Bir de bundan önceki bilgisayarım Acer'ın ofis modellerinden biriydi ve bana çok çektirdi hala teknik serviste o gözümü korkutuyor.

Hocam oyun oynamayacağım ama bu bilgisayarda ekran kartı olarak dahili Arc 8 GB gözüküyor. ML - DL çalışmaları yapacağım için ekran kartına ihtiyacım oluyor ve o noktada NVIDIA olmaması gözümü korkutuyor. Geriye kalan her şeyi bana uygun.

Hocam kullandığınız uygulamalar çok ağır ekran kartı gerektirmiyorsa bunu da düşünebilirsiniz. Laptop 1kg civarı adaptörle 1.2kg falan oluyor. OLED ekran var. Şarjı da Gaming bir laptopa göre kat ve kat uzun gidiyor. Aklınızda bulunsun, fikir olmuş olur.

Hocam kullandığınız uygulamalar çok ağır ekran kartı gerektirmiyorsa bunu da düşünebilirsiniz. Laptop 1kg civarı adaptörle 1.2kg falan oluyor. OLED ekran var. Şarjı da Gaming bir laptopa göre kat ve kat uzun gidiyor. Aklınızda bulunsun, fikir olmuş olur.
Hocam yardımlarınız için teşekkürler. Aslında bahsettiğiniz özelliklerle birlikte biçilmiş bir kaftan. ML uygulamalarım dışındaki her türlü isteğime uyuyor. Ama ML yazılımı üretme noktasında Nvidia'nın verdiği desteği İntel'de maalesef göremiyoruz(Nvidia'daki CUDA çekirdekleri de bu yazılım türü için önemli). Ama diğer noktalarda çok haklısınız.

Hocam yardımlarınız için teşekkürler. Aslında bahsettiğiniz özelliklerle birlikte biçilmiş bir kaftan. ML uygulamalarım dışındaki her türlü isteğime uyuyor. Ama ML yazılımı üretme noktasında NVIDIA'nın verdiği desteği Intel'de maalesef göremiyoruz(NVIDIA'daki CUDA çekirdekleri de bu yazılım türü için önemli). Ama diğer noktalarda çok haklısınız.

O zaman kesinlikle bunu öneririm. Ekstra bir 8 GB RAM istiyor ama Lenovo bu işin everestidir.

O zaman kesinlikle bunu öneririm. Ekstra bir 8 GB RAM istiyor ama Lenovo bu işin everestidir.
Hocam çok haklısınız. Yukarıda ilk linkte bende LOQ modelinin farklı bileşenlere sahip bir halini bıraktım ama internette birçok okumadan sonra Battery Drain sorunuyla karşılaşan birçok arkadaş gördüm ve oyun oynamayacak olsam da bu sorunu yaşamak gözümü çok korkuttu. Yoksa geriye kalan her şeyiyle harika bir bilgisayar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı