Yazılım ve okul bir arada gider mi?

MrKonce

Kilopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Müh. Okumak İstiyor.
Merhabalar, lise 2.sınıf öğrencisiyim ve yazılım mühendisliği istiyorum fakat 2 seçim arasında kaldım. Bu yaz için planlar yapmak istiyorum. Yazın yazılım üzerine yoğunlaşarak arada TYT çalışarak geçirmeyi veya 2.seçenek yazılımı boşverip sadece ders üzerine odaklamak var. Şimdi bu 2. seçeneğin aklıma girmesinin sebebi bir dahaki sene yani 11.sınıfın yaz tatilinde sınava hazırlanacağım için öğrendiklerimi unutma ihtimalim ve zaten tekrar etmeyip unutacaksam niye yazın boşuna zamanımı harcamış olayım diyorum. Sizce bu yaz yazılım üzerine odaklanmamın ileriki dönemlerde bana fayda sağlar mı veya sadece aklımdan nasıl olsa unutacağım için zaman kaybı mı olur dersiniz?

Merhabalar, lise 2.sınıf öğrencisiyim ve yazılım mühendisliği istiyorum fakat 2 seçim arasında kaldım. Bu yaz için planlar yapmak istiyorum. Yazın yazılım üzerine yoğunlaşarak arada TYT çalışarak geçirmeyi veya 2.seçenek yazılımı boşverip sadece ders üzerine odaklamak var. Şimdi bu 2. seçeneğin aklıma girmesinin sebebi bir dahaki sene yani 11.sınıfın yaz tatilinde sınava hazırlanacağım için öğrendiklerimi unutma ihtimalim ve zaten tekrar etmeyip unutacaksam niye yazın boşuna zamanımı harcamış olayım diyorum. Sizce bu yaz yazılım üzerine odaklanmamın ileriki dönemlerde bana fayda sağlar mı veya sadece aklımdan nasıl olsa unutacağım için zaman kaybı mı olur dersiniz?
Kesinlikle o hatayı yapma. Otur ders çalış. Yazları yazılımla uğraştığını varsayalım. Eline bilgiden başka hiç bir şey geçmeyecek. Yani hiç bir şirket "Sen yazılım biliyorsun seni işe alalım" demeyecek. Her şey diploma ile bitiyor. O yüzden sadece ders çalış. Her şeyin yeri ve zamanı var. Diplomasız yazılım bilgisi ile en fazla uygulama veya oyun yaparsın Steam'de satarsın yada formatçı olursun.

İkisi de tek başına bile zor giden işler. 2. seçeneği yap derim fakat aklın başka bir yerde olursa zorlanırsın. Tamamen unutmaya çalış.

Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum oryantasyonda hocalarımız, hazırlıktaki arkadaşlara (bölüm %100 ingilizce o yüzden çoğu kişi önce hazırlık okuyor) sakın şuan yazılıma başlamayın okul zamanı uğraşırsınız derslerle beraber, şimdi sadece ingilizcenizi geliştirin demişti.

Sevgili @MrKonce ,
Yazılım bölümünden mezun biri olarak söylüyorum ki yazılıma ilgin alakan varsa kesinlikle fayda sağlar. Fakat ilgin yoksa, sadece meslek olarak seçmek istiyorsan yazılımdan vazgeç. Çünkü yazılımda hocanın sana öğrettiği sana asla yetmeyecek ve kendinden bir şeyler katmanı sürekli olarak isteyecektir. Erkenden temelini oluşturup, algoritmik düşünmeni geliştirmek senin için büyük fayda sağlayacaktır. Örneğin; okulda sınıf arkadaşların hello world yazdırmayı öğrenirken sen bir tık ilerisini düşünüp bir tık ilerisini öğrenmek isteyeceksin. Doğrudan senin onlardan bir tık önde olup tecrübelenmeni sağlayacaktır. Ayrıca yazılım okuldan alınan diplomadan ibaret değildir bunu unutma.

Bu arada üstteki arkadaşa ( @erenrck ) kesinlikle katılmıyorum.

Yolumuz aynı. Diyeceğim o ki ders çalış, üniversitede zaten sıfırdan başlayacaksın. Ve de okul açıldığında çalışamazsan öğrendiğin bütün yazılım bilgilerini unutursun.

1.si yazın yazılım ağırlıklı çalışıp yine arada tyt derslerime çalışıp kışın yani okul zamanı ise ders ağırlıklı fakat arada 2-3 günde bir yazılımı unutmamamak için tekrarlar yapmak mı ?
2.si olm otur oturduğun yerde aç kitabı normal ders çalış sınav ve üniversite daha önemli mi ?

:) açıkçası birkaç yere sorduğumda gerçekten başta 1 dediler ama daha sonra bazılarıda 2 dedi çok ortada kaldım

Yazılım kısmına şimdiden o kadar düşmeye gerek yok. Eğer üzerine düşecek bir şey arıyorsan İngilizce'nin üzerine düş. Okulda gördüklerinin yanında kendin de üzerine eklemeye çalış. Yabancı kaynaklardan bilgi alabilecek seviyeye gel.

Yazılıma üniversiteye geçince bakarsın (Üniversitede sıfırdan başlayacaksın ama üniversiteye başlamadan önceki yaz tatilinde, üniversite sınavından sonra hafiften temel atmanı öneriyorum, okula başlayınca dersler daha verimli geçer).

Kısaca şimdilik sadece üniversite sınavına ağırlık ver.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı