GondorluDogu
Centipat
1.si yazın yazılım ağırlıklı çalışıp yine arada tyt derslerime çalışıp kışın yani okul zamanı ise ders ağırlıklı fakat arada 2-3 günde bir yazılımı unutmamamak için tekrarlar yapmak mı ?
2.si olm otur oturduğun yerde aç kitabı normal ders çalış sınav ve üniversite daha önemli mi ?
açıkçası birkaç yere sorduğumda gerçekten başta 1 dediler ama daha sonra bazılarıda 2 dedi çok ortada kaldım
Şöyle örnek vereyim, Bir arkadaşım Yıldız Teknik Üniversitesinde ilgili bölümden mezun ve iş bulamıyor çünkü yazılım bilgisi ve tecrübesi sadece üniversitede öğretilen kadar. Diğer bir arkadaşım da lisedeyken kafayı yazılımla patlatmıştı, Marmara Üniversitesi 2 yıllık bölümden 4 yıllık bölüme dikey geçiş yapıp mezun oldu ve hindistan kontaklı bir şirkette iyi bir konumda çalışıyor. Şu iyi üniversite kazanmak için derslere asılan arkadaşım da işsiz.
Farklı durumlar olabilir biliyorum sadece örnek olsun istedim.Yani demem o ki kardeş her şey sende bitiyor.
İngilizceni geliştir diyen arkadaşlara katılıyorum, şirketler yabancı dili olmayan yazılımcı almıyorlar. Neden diyeceksin en basit örnekle nesneleri türkçe yazmanı istemiyorlar...