Yazılım ve okul bir arada gider mi?

Şöyle örnek vereyim, Bir arkadaşım Yıldız Teknik Üniversitesinde ilgili bölümden mezun ve iş bulamıyor çünkü yazılım bilgisi ve tecrübesi sadece üniversitede öğretilen kadar. Diğer bir arkadaşım da lisedeyken kafayı yazılımla patlatmıştı, Marmara Üniversitesi 2 yıllık bölümden 4 yıllık bölüme dikey geçiş yapıp mezun oldu ve hindistan kontaklı bir şirkette iyi bir konumda çalışıyor. Şu iyi üniversite kazanmak için derslere asılan arkadaşım da işsiz.
Farklı durumlar olabilir biliyorum sadece örnek olsun istedim.Yani demem o ki kardeş her şey sende bitiyor.

İngilizceni geliştir diyen arkadaşlara katılıyorum, şirketler yabancı dili olmayan yazılımcı almıyorlar. Neden diyeceksin en basit örnekle nesneleri türkçe yazmanı istemiyorlar...

Bilgisayar Müh. öğrencisi olarak söylüyorum. Yazılım düşünüyorsan ne kadar erkenden başlasan o kadar iyi ama derslerine ve İngilizce'ye çalış aynı zamanda.

Şu an zihninin çok büyük bir kısmını sınava hazırlık için ayırmalısın ama bu hiç yazılıma zaman ayırma demek değil, minik minik ona da bakabilirsin, güzel bir üniversite kazandıktan sonra ise mutlaka kendini sürekli geliştirmelisin, bunu yaparsan güzel paralara kazanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…