Yazılıma başlamak isterken üşenmek

732017

Decipat
Arkadaşlar bilişim teknolojileri bölümünde okuyorum, 10. sınıf öğrencisiyim. İlerideki mesleğimi bu yönde yapmak istiyorum. Bu kararımı 7. sınıfta aldım, yani 2020 yılında fakat bilgisayarım o zaman kötü olduğu için başlayamadım ama istek çok vardı. Bilgisayara yükseltme yaptım, gene şu an açıyor. zaten 6-7 ay sonra 20.000 TL'ye sistem alacağım, yani artık hiçbir türlü bilgisayar sıkıntısı kalmıyor.
Uzun zamandır erteliyorum ve artık bilgisayar falan da uygun ancak isteğim yok oldu. İlerideki mesleğim olmasını istiyorum. Fakat hiçbir çalışma yok. İsteğim gelmiyor. Okuldan eve geliyorum, LoL, CS2 falan oynuyorum ya da dizi izliyorum. Çalışmaya geldiğimde yorgun, bitkin oluyorum. Düzgün haftalık program yapmasını bilmiyorum.
Aslında program olsa alışmaya çalışırım ve üstesinden gelebilirim fakat nasıl yapılır bilmiyorum.

Kaynak da öteki sorun. Şu an okulda C# öğretiyorlar ancak öğretmenler leş gibi anlatıyor hatta anlatmıyor. hoca öyle telefona bakıyor tüm gün boyunca.
Udemy'den Python ve yazılımcı olma kursu adli içinde Unity'den C#'a, C++'dan MySQL'e kadar dillerin sadece giriş seviyesi dersleri var. Ancak ben şu an C# öğrenmek istiyorum. BTK akademide kaynak yok. Sadece C#'ın Console kısmını öğretiyorlar. Ben Windows form olarak da istiyorum. YouTube'deki anlatımlara pek bakmadım.

Nasıl şu lanet isteğimi geri getirim? Oyun oynamaya gelince çok mutluyum ama programlamaya gelince yorgunum. Ayrıca nasıl haftalık program vs. yapabilirim? Şu an yaptıklarım iğrenç ötesi programlar. Düşünmeden yazıyorum.

Bu arada kaynak önerirseniz çok mutlu olurum. YouTube'dan ziyade BTK Akademi tercih ederim. Ama YouTube'da olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de heves edip kurs aldım, yeni sistemimi de geçen hafta aldım. Ama başlasam mı tekrar öğrenmeye diye düşünüyorum. Bu arada LoL bırakmanı öneririm bugün son defa girdim ve daha girmeyeceğim. Bütün enerjiyi sömürüyor insanda ki. Öte ki taraftan da baştan başlamak zor ve sıkıcı geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de heves edip kurs aldım, yeni sistemimi de geçen hafta aldım. Ama başlasam mı tekrar öğrenmeye diye düşünüyorum. Bu arada LoL bırakmanı öneririm bugün son defa girdim ve daha girmeyeceğim. Bütün enerjiyi sömürüyor insanda ki. Öte ki taraftan da baştan başlamak zor ve sıkıcı geliyor.
Hocam LoL iyi insanlar gelirse eğlenceli ancak 1 maç 30 dk hatta bazen 1 saat. Zamanımı çok yiyor.

Biz ne yapabiliriz. Sana bağlı bir durum istersen yaparsın istemiyorsan yapmazsın üşengeçliğini buradan biz duzeltemeyiz buraya böyle bir konu açmak yerine alanını belirle ve çalışmaya başla.
Sadece üşengeçlik için açılmadı bir oku istersen ona göre cevap ver.

Üşeniyorsan merakın yoktur. Hiç başlamamalısın.
Bu arkadaş için yanlış önerge hocam. Merak ile tabiki alakalı fakat arkadaş zaten bilişim öğrencisi. Bu alana merakı var ve bunun için okulunuda okumaya başlamış. Fakat devam ettiremiyor. Diğer uğraşlar daha çok hoşuna gidiyor.

Üşengeçlik normal çünkü amacın, azmin, hedefin, sabrın ve vizyonun yok.
Bir şeyler olmasını istiyorsan bir şeyler yapmalısın. Vahiyle yüklenmiyor kimseye.
Üşengeçliğini atmak için seni olumsuz etkileyen şeylerden kurtulman gerekiyor. Bunun içinde shift + delete etmen lazım. Yani hayatından komple çıkar. Bu alana olan merakın daha çok artsın, amacın ve isteğin olsun. Sonra arada kaçamaklar yaparsın.

Dediğim gibi merakla alakası yok. Bunu 10 yıllık yazılımcı da yapar. Bir süre sonra sıkılıyor daha çok zevk aldığın şeylere yöneliyorsun.

İlk olarak, mesleğini seçme konusundaki isteğini geri kazanman için motive edici faktörleri düşün. Bilişim teknolojileri alanında çalışmanın sana ne kadar heyecan verecek? Önemli olan bu.
Sana heyecan verecek mesleği seçersen başarılı olursun, insan sevdiği işi yaparsa yükselir.

Şu anda Engin Demiroğ un c# kampı var dün 2. dersi yapıldı ona katılabilirsin. Onun dışında Gençay Yıldız hocanın youtube serilerini izleyebilirsin. Yazılım herkese göre değildir zor bir alandır, ufak bir hevesle başlanılmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı